L’Ajuntament demana la declaració de les Societats Musicals com a Bé d’Interés Cultural

0
104
Bankia

En l’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Meliana, a proposta del Bloc i per unanimitat, es va aprovar el suport i l’adhesió a la proposta de declaració institucional de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com a Bé d’Interés Cultural en la tipologia legal de Bé Immaterial.
Segons el portaveu del Bloc, Josep Riera, “es tracta d’una mostra més de suport institucional a allò que representen les Societats Musicals dins del panorama cultural valencià, ja que són paradigma de la idiosincràsia valenciana i representatives del patrimoni etnològic del nostre poble”. Per a Riera, cal destacar la contribució d’estes entitats en l’enriquiment, foment, protecció, coordinació, difusió i promoció de la música als nostres pobles. En concret, a Meliana, per mitjà de la Societat Amics de la Música.

La iniciativa arreu de les comarques valencianes és de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), després que així ho va aprovar la seua Assemblea General. Per tant, com diu el responsable valencianista, “en este cas, el Bloc hem traslladat a l’Ajuntament una proposta que naix de la societat civil mateix, en este cas de les Societats Musicals”. La moció aprovada s’ha remés al president de la Generalitat i a la consellera de Cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here