L’Ajuntament de Vila-real ultima la creació d’un banc amb prop de 50.000 màscares

31

L’Ajuntament de Vila-real està completant la creació d’un banc de màscares amb l’objectiu de disposar d’una important quantitat que permeta fer front a possibles necessitats de proveïment a sectors de la població que requerisquen del seu ús en el moment en què de manera gradual la ciutadania puga eixir de nou al carrer una vegada s’alce el confinament per la pandèmia de COVID-19.

El consistori porta ja setmanes realitzant gestions a través de diverses vies amb les quals preveu la recollida de prop de 50.000 unitats de màscares «per a, en primer lloc, garantir el seu ús per part dels col·lectius que estan més exposats al virus com ara la Policia Local, Protecció Civil, col·laboradors del Registre de voluntariat, treballadors de Serveis Socials, etc. i entitats socials que treballen amb els més necessitats com Creu Roja, Cáritas, Joventut Antoniana o Sant Vicent de Paül», segons ha explicat l’alcalde, José Benlloch. Així mateix, aquest banc de màscares servirà perquè «en cas que aquelles administracions que són les que han de garantir el proveïment, com són el Govern central i la Generalitat Valenciana, tinguen alguna dificultat, poder fer front i assegurar que no falte el subministrament a qui ho necessite», apunta l’alcalde.

D’una banda, l’Ajuntament participarà en la compra centralitzada que realitzarà la Diputació de Castelló, adquirirem un total de 20.000 màscares, la qual cosa suposarà una inversió de 45.000 euros. «Una part d’aquests diners proposarem que s’abone amb les assignacions que perceben els grups polítics de l’Ajuntament», ha indicat el primer edil.

D’altra banda, un grup al voltant de 60 col·laboradors i col·laboradores, alguns dels quals formen part del Registre municipal de voluntariat, han començat a confeccionar màscares higièniques amb les teles especials que l’empresa local Dolores Cortés ha adquirit i ha començat a tallar, amb la previsió de poder elaborar un total de 15.000 unitats, seguint un protocol avalat per Valencia Cose i la Universitat de València. Aquest grup de confecció ha sigut coordinat pels regidors Emilio M. Obiol, Noelia Samblás i José Ramón Ventura Chalmeta.

Hui ha començat el repartiment dels lots per a la confecció d’aquestes màscares, incloent la tela tallada per l’empresa Dolores Cortés, les gomes, filtres i una guia per al seu muntatge. El repartiment d’aquests lots, coordinat per Protecció Civil, també compta amb la participació de col·laboradors inscrits en el Registre municipal de voluntariat, tal com ha explicat l’edil Noelia Samblás.

L’alcalde ha participat al costat de Protecció Civil en l’organització del repartiment a les dependències municipals i ha acompanyat alguns col·laboradors voluntaris en el repartiment a domicili. L’alcalde ha agraït a l’empresa Dolores Cortés, a Protecció Civil i als voluntaris el treball. A més, ha volgut entregar ell mateix a Amparo Alcaraz les teles per a la confecció d’aquestes màscares, com a mostra d’agraïment al seu treball durant tota aquesta crisi cosint i mobilitzant a més col·laboradors i col·laboradores per a ajudar. «Amparo és un referent a la nostra ciutat del treball solidari. Hem compartit molts projectes importants com Pintando el Camino en Rosa, sempre al costat dels xiquets lluitant contra el càncer infantil i ara ha tornat a donar-nos un exemple de servei públic».

Així mateix, en relació a l’empresària Dolores Font Cortés, Benlloch ha remarcat que «ha tornat a demostrar la seua solidaritat i no va dubtar ni un moment des que vam començar a intentar organitzar aquest projecte fa ja algunes setmanes a tornar a posar en marxa l’empresa i ajudar a la ciutat».

Finalment, l’Ajuntament també ha rebut 12.000 unitats de màscares remeses pel Govern central per a repartir entre els usuaris del transport públic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.