L’Ajuntament de València elabora llistes de Spotify i Youtube amb més de 138 hores de melodies en valencià

85 lecturas

Les 37 llistes de música en valencià elaborades pel Gabinet de Normalització Lingüística municipal i publicades en Spotify i Youtube acumulen 3.610 seguidors, 2.359 cançons i més de 138 hores de melodies. La més popular, amb 309 “m’agrada”, és l’anomenada “Festa en valencià”, la qual inclou 66 temes de diferents ritmes i estils “per moure el cos i eixir-se’n de la rutina”. La seguix “Cançons infantils en valencià”, un repertori per als més menuts amb 101 composicions tradicionals i actuals, que compta amb 244 simpatitzants. En tercer lloc, “Relax i calma en valencià” oferix 59 composicions per a moments de tranquil·litat i té 233 seguidors. La llista més recent és “Estiu en valencià” per gaudir-ne a la platja, a la piscina o en el lloc de vacances.

Playlist de l'Ajuntament de València en Spotify
Playlist de l'Ajuntament de València en Spotify

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha posat en valor la iniciativa del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) per a fomentar l’ús i la normalització del valencià a través “del que probablement és el repertori més gran de llistes de música en valencià publicat fins al moment”. El projecte té tres tipus de compilacions: per gèneres, per moments i per temàtica. En el primer cas, hi ha 24 llistes dels gèneres musicals més diversos: de la música urbana (indie, reggaeton, hip-hop, trap, electrònica, rap...) als més tradicionals (folk, cançó d’arrel, cançó d’autor...), passant per la majoria de subgèneres del rock i del pop i altres gèneres d’origen afroamericà com el jazz, el soul, el rock-and-roll, l’ska, el reggae i els ritmes llatins.

D’altra banda, les llistes per moments, que van nàixer a l’inici del confinament, són set recopilacions que connecten les cançons amb diferents moments del dia: per a despertar, per a pujar l’ànim, per a cuinar, per a fer esport, per a relaxar-se i trobar la calma, per a celebrar i ballar, i per a cantar. Les temàtiques, al seu torn, agrupen cinc llistes: la del 8M (de temàtica feminista), Orgull valencià (de temàtica LGTBI), la de nadales, la de cançons infantils i, l’última a incorporar-se’n, “Estiu en valencià”.

Tot això es completa amb un recull de novetats que s’actualitza periòdicament. En total, “són 37 llistes, 2.359 cançons i més de 138 hores de melodies que demostren la vitalitat de la música cantada en valencià i que volem acostar a tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat, tant si ja les coneixen com si encara tenen per descobrir eixe món tan meravellós”, ha assenyalat Luisa Notario. A més, el GNL està obert a suggeriments, de manera que qualsevol persona que vulga afegir una cançó pot fer arribar la seua proposta enviant un correu electrònic a [email protected].

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí