L'Ajuntament de Sagunt promociona el voluntariat dins de les comunitats de veïns

3 lecturas

L'Ajuntament de Sagunt promociona el voluntariat dins de les comunitats de veïns, amb l'objectiu d'evitar al màxim els desplaçaments al mateix temps que s'ajuda a persones necessitades. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat esta iniciativa i per això, ha fet referència als cartells que ha preparat el consistori i que seran pegats en zones comunes dels edificis per a facilitar d'esta manera l'ajuda entre veïns i veïnes.

D'altra banda, el programa de voluntariat general per a ajudar als col·lectius vulnerables compta ja amb 225 inscrits i més de 70 tasques realitzades des que es va posar en marxa a partir de la situació d'alarma sanitària provocada pel COVID-19. «El servici de voluntariat funciona molt bé i continuarem cridant a més gent perquè participe. Com diem, d'esta crisi eixim amb el treball de tots i totes i d'esta forma la solidaritat i el cor seran els qui moguen les nostres actuacions», ha expressat l'alcalde. També Moreno ha fet extensible el voluntariat a les comunitats de veïns, ja que segons ha detallat és el moment d'incentivar la «cooperació».

Quant als servicis que presten estos voluntaris, s'estan realitzant compres en els supermercats i farmàcies, perquè les persones majors o en risc no isquen de casa i es puguen evitar més contagis.

A més, una iniciativa de la qual s'han fet eco altres ajuntaments és el cas de les telefonades a les persones que es troben soles per a acompanyar-les amb una conversa. No obstant això, l'alcalde ha aclarit que estes crides es realitzen sempre que no es tracte de casos d'ansietat o altres problemes, ja que dels mateixos s'encarrega el gabinet psicològic habilitat per a estes necessitats.

D'altra banda, l'alcalde ha volgut comunicar que des del consistori s'estan rebent diverses peticions d'ajuda per a altres activitats, com pot ser baixar el fem o passejar al gos, ja que ha considerat que, encara que estes activitats puntuals poden semblar mínimes, per a este grup d'especial de risc poden ser radicalment importants.

Finalment, Moreno ha agraït el treball dels voluntaris i ha recordat que, per a formar part d'este equip, les persones interessades hauran de telefonar al 96 265 58 58 i marcar l'extensió 1.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí