L'Ajuntament de Sagunt promociona el voluntariat dins de les comunitats de veïns

26

L'Ajuntament de Sagunt promociona el voluntariat dins de les comunitats de veïns, amb l'objectiu d'evitar al màxim els desplaçaments al mateix temps que s'ajuda a persones necessitades. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat esta iniciativa i per això, ha fet referència als cartells que ha preparat el consistori i que seran pegats en zones comunes dels edificis per a facilitar d'esta manera l'ajuda entre veïns i veïnes.

D'altra banda, el programa de voluntariat general per a ajudar als col·lectius vulnerables compta ja amb 225 inscrits i més de 70 tasques realitzades des que es va posar en marxa a partir de la situació d'alarma sanitària provocada pel COVID-19. «El servici de voluntariat funciona molt bé i continuarem cridant a més gent perquè participe. Com diem, d'esta crisi eixim amb el treball de tots i totes i d'esta forma la solidaritat i el cor seran els qui moguen les nostres actuacions», ha expressat l'alcalde. També Moreno ha fet extensible el voluntariat a les comunitats de veïns, ja que segons ha detallat és el moment d'incentivar la «cooperació».

Quant als servicis que presten estos voluntaris, s'estan realitzant compres en els supermercats i farmàcies, perquè les persones majors o en risc no isquen de casa i es puguen evitar més contagis.

A més, una iniciativa de la qual s'han fet eco altres ajuntaments és el cas de les telefonades a les persones que es troben soles per a acompanyar-les amb una conversa. No obstant això, l'alcalde ha aclarit que estes crides es realitzen sempre que no es tracte de casos d'ansietat o altres problemes, ja que dels mateixos s'encarrega el gabinet psicològic habilitat per a estes necessitats.

D'altra banda, l'alcalde ha volgut comunicar que des del consistori s'estan rebent diverses peticions d'ajuda per a altres activitats, com pot ser baixar el fem o passejar al gos, ja que ha considerat que, encara que estes activitats puntuals poden semblar mínimes, per a este grup d'especial de risc poden ser radicalment importants.

Finalment, Moreno ha agraït el treball dels voluntaris i ha recordat que, per a formar part d'este equip, les persones interessades hauran de telefonar al 96 265 58 58 i marcar l'extensió 1.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.