L’Ajuntament de Picassent demana una moratòria en l’aplicació del nou IVA a les Falles

268

L’Ajuntament de Picassent ha aprovat una moció presentada pel PSPV per a sol•licitar una moratòria en la implantació del nou IVA a les Falles en 2013, amb deu vots a favor, del PSOE i Compromís, i sis abstencions, per part del PP, en l’últim ple.

A la moció s’ha senyalat que l’augment en 13 punts que puposa l’aplicació del nou IVA ““podria tindre greus conseqüències, donat que quasi una quarta part del pressupost del preu contractat d’una falla se n’anirà a pagar el nou tipus impositiu. I si a això, li afegim la pujada de l’IVA dels materials i l’IVA dels professionals contractats, el marge per a construir un monument es dilueix enormement”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela, ha afirmat que “esta mesura colpeja encara més la nostra economia. Nombrosos tallers es podrien vore abocats al tancament o a reduir el nombre de treballadors, per no parlar de les comissions falleres, les quals estan realitzant un considerable esforç per mantindre’s en peu”.

A més de demanar al Govern d’Espanya una moratòria en la implantación de l’IVA, a la moció s’ha proposat demanar al Govern una excepcionalitat en la fixació de l’IVA per al sector faller, fixant-lo en el 10%.

Així com donar compte del present acord al President de les Corts Valencianes i a tots els síndics dels diferents grups polítics. © Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.