L’Ajuntament de Meliana paga 72.030 euros a les famílies acollides a la Xarxa Llibres

470

SusanaMarínPSOEL’Ajuntament de Meliana ha pagat esta setmana un total de 72.030 euros del primer pagament, de fins a 100 euros, corresponent a 746 sol·licituds de famílies de Meliana que s’han acollit al programa de la Generalitat Valenciana Xarxa Llibres, impulsat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que té la finalitat de crear un banc de llibres de text per a la comunitat de l’educació pública del municipi.

La regidora d’Educació, la socialista Susana Marín, ha declarat que “del total dels 1.200 xiquets i empadronats a Meliana amb dret a l’ajuda, en el primer termini s’han presentat 774 sol·licituds, de les quals ja se n’han pagat 746”. Així, queden per resoldre poc més d’una vintena d’incidències. Tal com recull l’odre de la Conselleria, el total del programa es financia conjuntament, i a parts iguals, entre la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament. Per tant, per part de la intervenció municipal es calcula que este primer tram de l’ajuda tindrà un cost per a la corporació d’uns 25.000 euros.

Atés que hi ha algunes persones que no van presentar la sol·licitud dins del termini previst, la Junta de Govern Local ha decidit obrir un nou termini de presentació de sol·licituds, en esta ocasió més breu, fins al 12 de febrer. Per a la regidora, “es tracta de facilitar que totes les famílies s’hi puguen acollir, ja que l’Ajuntament ha fet tota la tramitació amb diligència, gràcies a la col·laboració del personal municipal, i tenim marge per a este segon termini”.

Ja s’està treballant en la segona fase del programa de cara al final de curs, que consistirà en la creació física del banc de llibres. Amb esta finalitat, ja hi ha hagut contactes amb les direccions i les AMPA dels centres públics i concertats del poble. En esta segona fase, les famílies podran rebre fins a 100 euros més per xiquet o xiqueta en el moment de lliurar els llibres als centres en les condicions que s’establiran.

Finalment, l’alcalde de Meliana, Josep Riera, destaca “l’aposta pressupostària del govern municipal pels diversos programes educatius del poble, entre ells la Xarxa Llibres, a què al llarg del 2016 es destinarà més de 830.000 euros”, tal com ja exposava en la memòria de l’Alcaldia dels pressupostos municipals aprovats en la sessió plenària del 30 de desembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.