L’Ajuntament de Meliana celebra els 40 anys de la Policia Local

1334

conmemoración 40 años policlía local melianaDiumenge 17 de gener, l’Ajuntament de Meliana, en una jornada festiva i emotiva, va commemorar els 40 anys de la creació de la Policia Local al municipi l’any 1975. Amb esta finalitat, es van organitzar diferents actes que van aplegar nombrosos professionals dels cossos i forces de la seguretat de l’Estat de la comarca i molts veïns i veïnes del poble.

En l’acte van estar presents el secretari autonòmic de Justícia, Funció Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades; el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta d’Emergència, José Maria Ángel; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; i alcaldes i regidors dels pobles veïns, com ara Alboraia, Almàssera, Foios, Albalat dels Sorells o Massalfassar.

També hi van participar el tinent del lloc principal de la Guàrdia Civil de Tavernes Blanques, Gregorio Martín; l’inspector en cap de la comissaria de Burjassot de la Policia Nacional, Alfredo Talavera; i nombrosos caps de les diferents dotacions de la Policia Local dels pobles de l’àrea metropolitana. A més de nombrosos guàrdies dels diversos cossos de seguretat.

Segons l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “cal agrair la presència i el suport de les nombroses administracions que van participar en l’acte, reflex de la importància que té la col·laboració entre les institucions, un aspecte que caracteritza la Policia Local de Meliana”. L’acte es va iniciar amb la salutació dels càrrecs públics als diferents caps policials presents i a la plantilla de la Policia Local de Meliana.

A l’interior del saló d’actes, es van intercalar diferents fragments de vídeo i els parlaments, que van suposar un recorregut històric pel que ha sigut este servici i la gent que n’ha format part, i també una visió actualitzada dels nous programes d’actuació adaptats a les necessitats i les demandes de la societat de hui i una major presència de les noves tecnologies i de les xarxes socials.

Respecte del paper i la funció de la Policia Local, el secretari autonòmic, Ferran Puchades, va destacar “la important responsabilitat de les agents i els agents de la policia local a l’hora de garantir la seguretat de la ciutadania i també tots els seus drets constitucionals, una tasca complexa que requerix dedicació, compromís, formació i vocació de servici públic”. El director general de l’Agència de Seguretat, José María Ángel, va lliurar una placa commemorativa a l’Ajuntament en nom del govern de la Generalitat.

Després d’un vi d’honor i un passacarrer precedit per les motos dels Àngels Guardians, el seguici es va traslladar a les instal·lacions de l’antic col·legi Pius XII, on es va inaugurar l’espai expositiu que l’Ajuntament ha habilitat. Un espai on, per mitjà de la uniformitat i altres elements, es fa un repàs històric de la policia local, de la resta de cossos i forces de seguretat de l’Estat i de policies d’altres pasïsos. Un treball de col·leccionista del també policia local, Roberto Mengol, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la plantilla de la Policia Local de Meliana. Durant el matí es van exposar diferents vehicles policials i es van realitzar tallers per als més menuts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.