L’Ajuntament de Godella asegura que no va rebre cap avís de preemergència per les pluges torrencials del diumenge

582

lluvias godella 27 de septiembreLa jornada del passat diumenge va estar marcada a Godella per les pluges torrencials i la calamarsa que van descarregar prop de 85 litres per metre quadrat en menys d’una hora. Entre les 12.30 i les 13.15, la tempesta elèctrica ha precedit a unes pluges per a les quals el Centre d’Emergències de la Comunitat Valenciana no havia previst activar cap nivell de preemergència, segons ha declarat l’Ajuntament de la localitat de l’Horta.

Els danys en la localitat han sigut de diversa índole i gravetat i han sigut valorats en una reunió d’urgència convocada la mateixa vesprada del diumenge en l’Ajuntament en la qual han participat regidors de l’equip de Govern, l’operatiu de Protecció Civil mobilitzat, l’intendent de la Policia Local i l’enginyer municipal.

“La situació és insostenible, necessitem ja que la Generalitat execute el col·lector d’aigües pluvials amb Burjassot, pendent des de 2008, per a evitar que cada vegada que hi haja pluges torrencials les patim amb aquesta gravetat”, ha reconegut l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis durant la reunió. Per açò, ha confirmat que sol·licitarà una reunió conjunta amb els alcaldes de Rocafort i Burjassot, Amparo Sampedro i Rafa García, per a dissenyar una proposta conjunta i traslladar-la a la Conselleria «ja que els tres municipis estem afectats per una mateixa infraestructura que no s’ha executat», va concloure Sanchis.

Les inundacions més severes no les ha provocades la pluja sinó la calamarsa que, en caure amb tanta força, ha arrancat bona part del brancatge dels arbres i la fullaraca ha taponat els embornals. Les zones més afectades segons han confirmat la Policia Local i Protecció Civil han sigut la carretera de Rocafort, els garatges del carrer de Sant Teresa, el carrer de Cervantes, la zona de l’EPLA, l’avinguda del Pinar i, sobretot, la zona de l’Estació, la plaça de la Comunitat Valenciana i el carrer Major, per on l’aigua ha superat el metre d’altura.

Els cotxes encallats han sigut una constant, tant en aquesta zona com en la de la V-31, direcció a Bétera, on han hagut d’acudir els Bombers a rescatar a algunes persones que no podien eixir dels seus vehicles. A més, un raig ha danyat una torre que ha causat una apagada en Campolivar. També l’horta s’ha vist afectada de forma important per la pluja; la senda de la Coheteria, que estava sent ampliada, s’ha enfonsat i el barranc del Carraixet –la neteja del qual estava prevista per a l’1 d’octubre– s’ha desbordat i ha negat alguns camps adjacents.

Molts edificis públics també han patit les inundacions. L’antic Escorxador Municipal i Serveis Socials han sigut els que més ho han acusat, encara que també el Pavelló i el Poliesportiu on s’han hagut de suspendre els partits de futbol previstos per a avui.
L’Ajuntament s’ha posat ja en contacte amb les empreses de neteja i manteniment de Godella perquè hui revisen els edificis i retiren tota la fullaraca acumulada amb la finalitat d’evitar que les pluges previstes per als pròxims dies facen més dany.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.