L’Ajuntament de Catarroja signa un conveni amb Caixa Popular per a concedir microcrèdits a emprenedors

646

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la primera tinent d’alcalde i regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent, ha signat un conveni amb Caixa Popular per a donar suport a la creació de projectes emprenedors i d’autocupació desnevolupats a la localitat.

microcreditos-catarrojaEs tracta de concedir microcrèdits a les xicotetes empreses o persones que tinguen previst obrir un negoci comercial o empresarial a Catarroja. També a empreses de recent creació que desenvolupen la seua activitat en el municipi o la gerència del qual siga del poble.

En concret les beneficiàries seran microempreses de menys de 10 treballadors, amb un volum de negoci inferior a un milió d’euros i que no estiguen participades en més d’un 25% per una gran empresa. Preferentment es concediran els microcrèdits a persones majors de 45 anys, llars monoparentals, dones, discapacitats o desocupats de llarga durada. L’import serà del 95% de la inversió a realizar, amb un màxim de 30.000 euros amb un tipus d’interés de l’euríbor +3’95.

Els projectes hauran de presentar-se a l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Catarroja, que després d’estudiar la proposta presentada per els interessats, i valorant el pla d’empresa del projecte, realitzarà un escrit en el qual indicarà sota el seu punt de vista la viabilitat o no del mateix. Els interessats presentaran els projectes per duplicat en la seua oficina més propera de Caixa Popular.

L’entitat estudiarà l’operació presentada i sol·licitarà als interessats la documentació, dades complementàries i vinculació que estime precisos per a l’adequada valoració de l’operació procedint seguidament a aprovar, denegar o proposar modificacions sobre la proposta presentada, informant d’aquest resultat a l’ADL de l’Ajuntament de Catarroja. En cas de proposar modificacions, l’ADL de l’Ajuntament tornaria a presentar una nou escrit valorant la viabilitat del projecte, iniciant-se novament el procés.

La iniciativa està destinada a ajudar a la cohesió social i millorar el desenvolupament econòmic de la población, per això s’iniciarà una campanya informativa per a tots aquells i aquelles que estiguen interessats.  Segons la primera Tinent d’Alcalde i regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent, es pretén “fomentar el teixit econòmic de la població, en este cas, centrant-nos en aquells i aquelles que emprenen negocis propis i aposten per l’autocupació”.

“Esta classe de persones necessiten ajuda per a començar els seus projectes i per això volem no tan sols donar-los suport a nivell econòmic, sinò també orientant-los perquè el seu  negoci siga un èxit”, ha afegit. Silvent creu que l’Ajuntament “ha d’estar al costat dels més menuts, ajudant a que tinguen treball  i potenciant que l’economia de proximitat tinga futur, ja que és el motor dels nostres pobles”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.