L’Ajuntament de Catarroja abonarà les factures d’aigua de les famílies que no puguen fer front al rebut

2 lecturas

L’Ajuntament de Catarroja i l’empresa EGEVASA han signat un conveni per a combatre la pobresa energètica, tal i com preveu la llei 3/2017 impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que insta a les corporacions locals a realitzar actuacions amb les companyies subministradores amb l’objectiu d’evitar el tall de subministrament en vivendes declarades en situació de vulnerabilitat social.

En este sentit, els Serveis Socials del Consistori han elaborat un protocol d’actuació en el qual s’estableix un contacte permanent amb l’empresa, que haurà de comunicar a l’Ajuntament una relació dels usuaris als qui se’ls vaja a tramitar un procés de suspensió del subministrament.

Així mateix, els Serveis Socials comunicaran a EGEVASA les sol.licituds de declaració de llar en situació de vulnerabilitat social i les ajudes econòmiques aprovades per a les famílies a les quals se’ls haja reconegut esta condició. A través d’estes ajudes l’Ajuntament abonarà a l’empresa subministradora les factures d’estos usuaris.

Una vegada rebudes les comunicacions dels Serveis Socials, EGEVASA concedirà als titulars dels contractes afectats una protecció de fins a sis mesos en els quals s’interrompran les ordres de suspensió de subministrament. Els expedients seran revisats quan concloga este termini. La vigència d’este protocol serà d’un any prorrogable a la seua finalització.

Amb este conveni l’Ajuntament de Catarroja pretén “evitar els casos de pobresa energètica, perquè tothom ha de tindre garantides unes prestacions mínimes per a poder viure amb dignitat”. “Estem veient moltes situacions tràgiques perquè hi ha persones que no poden pagar i se’ls talla el subminsitrament i per això abonarem les factures dels qui estiguen en una situació de vulnerabilitat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.