L’Ajuntament d’Alzira dona recomanacions davant de l’augment de processionària

3 lecturas

La processionària ha avançat el seu cicle biològic a Alzira i s’ha reproduït amb major intensitat, ja que es detecten en estos moments nombroses bosses d’erugues a les copes dels pins i s’espera que prompte podrien estar descendint pel tronc de l’arbre en processó per a enterrar-se en el sòl. Encara que la presència no és especialment greu per als arbres, i té una funció específica per a l’ecosistema forestal, l’eruga ocasiona molèsties urticàries en la pell que es poden vore agreujades si concorre amb al·lèrgies i pot afectar les persones (normalment xiquets) i les mascotes (especialment gossos).

El regidor de Medi ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, ha declarat al respecte: “La pujada de les temperatures derivades del canvi climàtic està provocant alteracions en l’ecosistema i algunes espècies com la processionària troben millors condicions per a desenvolupar-se, la qual cosa provoca un augment en el risc per afecció a les persones i els animals. Per este motiu preguem a la ciutadania que aplique les mesures preventives pertinents en les propietats particulars i col·labore avisant l’Ajuntament en el cas de detectar estes bosses i erugues en espais públics”.

En el cas de tindre pins a la seua propietat i observar l’existència de bosses de processionària, amb la finalitat de previndre problemes, s’aconsella seguir les següents pautes:

  1. Si detecta la presència de bosses en les branques accessibles dels pins, es recomana que es retiren mitjançant la poda de les branques afectades, sempre per personal especialitzat. En el cas de bosses situades en llocs inaccessibles, es poden aplicar, també mitjançant personal especialitzat, biocides a base de bacteris (Bacillus thuringiensis) o plaguicides específics.
  2. Quan observen que les erugues descendixen en processó de l’arbre per a enterrar-se, es pot optar per altres mètodes de captura com la col·locació de plàstics al voltant dels troncs impregnats amb cola d’assecat lent (a manera de barrera), o també recipients en forma de con per a interceptar-les. D’esta forma evitaran que es desplacen pel terra, i s’eliminarà així el risc per contacte amb les persones i els animals.
  3. Cal extremar la vigilància als llocs on es troben arbres afectats en el període que es produïx la processó, impedir als xiquets jugar en les seues proximitats i parar atenció a les mascotes.
  4. Complementàriament, en el cas de detectar la presència de la plaga en arbres situats en jardins o altres espais municipals, els veïns podran avisar l’Ajuntament a fi que s’apliquen els tractaments oportuns en el temps més breu possible, ja que la seua col·laboració és molt important.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí