L’ajuntament d’Alcoi felicita la ciutadania pel seu bon comportament durant l’estat d’alarma

30

L’Ajuntament d'Alcoi ha volgut felicitar a la majoria de la ciutadania d’Alcoi pel bon comportament i el seguiment del confinament que s’està duent endavant durant l’Estat d’Alarma decretat per tractar de frenar l’avanç del COVID-19 i que de moment romandrà fins al pròxim dia 11 d’aquest mes.

La policia està patrullant els carrers d’Alcoi, informant a través de la megafonia, de la situació d’estat d’alarma i de la impossibilitat de transitar tant pel carrer com per espais públics.

Els primers dies del decret es va dur endavant una tasca de conscienciació i formació per part de la Policia Local que des del dia 17 fins al 29 d’aquest mes ha realitzat un total de 76 sancions. La majoria es van dur endavant el primer cap de setmana amb 14 el dia 21 i 13 el dia 22.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis vol “agrair a la ciutadania que està complint i quedant-se a casa per a cuidar de si mateix i de les altres persones. La major part està actuant correctament i hem de fer-ho tots per tal detractar de frenar el contagi del coronavirus”.

Llopis recorda que només es poden desplaçar per atendre causes de força major com per anar a comprar productes de primera necessitat o anar a treballar en els casos estrictament necessaris, entre d’altres.

En aquest sentit, el regidor ha recordat als ciutadans que han de portar un document per si són al carrer i els per a la policia local per a poder demostrar perquè estan fent el desplaçament. Per exemple, si van a treballar, hauran d’ensenyar un certificat segellat per l’empresa (existeixen formularis per a les empreses), la recepta si han anat a arreplegar-la o si venen de comprar, hauran d’ensenyar el tiquet de compra.

A aquestes 76 sancions cal sumar les que ha interposat la policia nacional que de moment no ofereix les xifres per municipis.

El regidor ha recordat també que amb l'entrada l'estat d'alarma els cossos de policia local estan integrats en un dispositiu coordinat pel Ministeri de l'Interior.

Durant aquests dies la policia local d'Alcoi està realitzant controls en les eixides i entrades de la ciutat, i patrullen la ciutat per a identificar possibles infractors, a més també han identificat infraccions a través d’internet, ja que algunes persones han organitzat reunions en domicilis i ho han publicat a les xarxes socials. Tots aquests treballs es fan de forma coordinada amb la policia nacional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.