L'ajuntament d'Albalat dels Sorells restaura la talla del Crist que va presidir durant anys el saló de plens

913

La talla del Crist que va presidir durant anys el Ple de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells ha sigut tractada i restaurada. Segons explica l’alcalde, Nicolau Claramunt, la talla es trobava des de fa molts anys en males condicions, amb corca i brutícia. Fins i tot li faltaven alguns ditets de les mans.

“Ningú fins ara s'havia preocupat de fer-li una restauració. Esta peça és un magnífic exemple d'escultura religiosa propietat de l'Ajuntament i amb esta actuació hem fet justícia al seu valor”, ha declarat el primer edil.

Claramunt continua dient que esta talla és una de les poques peces de valor que es conserva al palau i sembla que puguera ser anterior al segle XX i, per tant, té molt de valor artístic.

Dos prestigiosos llicenciats en Belles Arts especialitzats en restauració d'obres d'art per la Facultat de San Carlos i la Universitat Politècnica de València, Aurora Arroyo Ibáñez i el reconegut escultor Ricardo Rico, han format l'equip encarregat de realitzar els treballs tècnics de restauració.

Aprofitant la intervenció de restauració, el Consistori també ha demanat un estudi per determinar l'autoria de la imatge. També es van a fer anàlisi de la policromia i fotografies amb llum ultravioleta per detectar actuacions anteriors.

“Una vegada acabat tot el procés, la imatge s'exposarà en una sala del palau on totes les persones que ho desitgen puguen gaudir d'ella”, ha conclòs Claramunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.