La zona d’horta de La Torre es modernitzarà amb 63 fanals solars

232

L’Ajuntament de València treballa amb un projecte de millora de l’enllumenat públic al poble de La Torre que desenvoluparà el Servici d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics per a substituir 63 fanals obsolets existents en la zona d’horta d’eixe poble de la ciutat per un model de fanals solars, que incorporen una placa solar fotovoltaica per a autogeneració d’energia elèctrica.

Horts urbans La TorreLa regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat este projecte i ha explicat que “els nous fanals seran, per tant, totalment independents del subministrament d’energia elèctrica i utilitzaran exclusivament energia solar”.

Per a Notario, “València és una ciutat situada en un entorn natural divers i valuosíssim que hem de cuidar i este projecte és tremendament sensible amb l’entorn. Es tracta d’unes lluminàries solars que incorporen una placa fotovoltaica que les fa independents de la xarxa d’energia elèctrica, per la qual cosa no sols estaran generant energia neta per autoconsum sinó que podrem eliminar tot el cablejat corresponent, ja innecessari, per a l’alimentació elèctrica, i això suposarà que quedaran alliberades les parets de les alqueries i els pals de la zona d’horta on està actualment la instal·lació elèctrica”.

La tipologia de fanals solars que s’instal·laran disposa de controladors de lluminària amb detectors de presència, que interferiran en el funcionament del propi fanal, en funció del que es requerisca. És a dir, en fer-se de nit els fanals s’encendran automàticament, però amb un nivell de lluminositat que si no hi ha presència de persones serà del 50 % de la potència nominal prevista.

Eixe règim de funcionament del 50 % es prolongarà fins les 23 hores, quan passarà a ser del 20 % de la potència nominal mentre el fanal no detecte presència de persones o vehicles. En el moment que el sensor sí detecte presència de persones o vehicles la lluminositat de la lluminària augmentarà fins al 100% del seu valor nominal, tornant a reduir-se a la potència nominal que li corresponga passats uns minuts.

Els llums LED que s’utilitzaran són càlids de TCC de 2.700º K, de tipus compacte, amb el que la placa solar i la lluminària formen un mateix cos, d’alta eficàcia lluminosa. Els panells solars de les lluminàries seran amb mòdul fotovoltaic amb una vida útil de 25 anys. Les lluminàries disposaran de sistema de comunicació per bluetooth i tindran una vida útil mínima de 12 anys, amb sensor de moviment, caragols antirobatori, opcions d’il·luminació intel·ligent amb detecció de presència i capacitat de supervisió remota.

El pressupost de l’actuació ascendix a 64.897,68 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.