LA UNIÓ de Llauradors demana a Generalitat i Delegació del Govern que s’investigue les cremes incontrolades de palla d’arròs de Cullera

28

LA UNIÓ de Llauradors sol·licita a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Climàtica i a la Delegació del Govern que investiguen les cremes incontrolades i no autoritzades de palla d’arròs de la pasada setmana a la localitat de Cullera i que establisquen les sancions oportunes a les persones responsables de les mateixes.

Els arrossers que treballen terres a Cullera estan molt preocupats pels fets ocorreguts  en  els seus camps pròxims a la muntanya d’esta localitat de la Ribera Baixa i ja estan presentant denúncies a títol individual. Concretament, el dimarts 13 d’octubre, una vegada acaba la sega, s’iniciaren de sobte i sense control les cremes dels camps d’arròs. A més, durant uns dies el foc va anar per lliure i sense cap control amb unes condicions de fort vent de ponent cremant tots els camps al seu pas i arribant, fins i tot, a la pròpia muntanya de Cullera per diversos llocs. Els llauradors, totalment alarmats, avisaren a les autoritats i demanaren personalment a les persones que feien les cremes que les deixaren de fer.

Els fets denunciats són tot el contrari a una crema regulada -com la que aposta LA UNIÓ- i controlada en tot moment per  la Conselleria d’Agricultura, i damunt posa en perill el cobrament de les ajudes agroambientals per part dels arrossers. “La situació és molt greu i pensem que els fets han de ser investigats per la Generalitat, fins al punt d’arribar a les persones responsables”, afirma Enric Bellido, responsable del sector de l’arròs de LA UNIÓ.

El problema és que “plou sobre banyat” i no és la primera vegada que ocorren estos fets. Tot fa sospitar que obeeïx a les preses per ser el primer vedat de caça en cremar, tancar i inundar. Bellido advoca per “regular la convivència entre els propietaris de terres i aquelles terceres persones que ocupen els nostres camps. L’activitat cinegètica deuria d'estar sotmesa a la total finalització de la temporada arrossera sinó, els llauradors, cada vegada més professionals, acabaren per posar fi a estes pràctiques que en res ens beneficien”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.