La situació econòmica de l’Ajuntament de Foios posa en perill la subvenció de la Diputació

403

La Diputació de València ha aprovat 71 milions d’euros en inversions per als municipis de la província. Al municipi de Foios corresponen 254.532 euros que, segons el Govern municipal, “són una magnífica oportunitat per emprendre una sèrie d’obres i reformes molt necessàries per al municipi”. Tot i així, la situació econòmica de l’Ajuntament podria posar en perill la recepció d’esta subvenció segons les bases.

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, de Compromís, ha assenyalat que aquest nou pla és “una alegria que venia a pal·liar els anys de gestió partidista que distribuïa els diners entre pobles afins” però ha afegit que “és molt probable que la greu situació econòmica de l’Ajuntament de Foios pose en perill la concessió de la subvenció”.

Per a ser beneficiaris de la subvenció, el Consistori ha de tindre un estalvi net positiu, no tindre un deute viu superior al 75% -el de Foios se situa almenys en el 105%- i pagar els proveïdors en 30 dies, entre d’altres.

“Foios és un dels cinc pobles de la comarca, on el PP local ha dut a terme una gestió econòmica catastròfica, de terra cremada, i això és responsabilitat de l’anterior alcalde, Héctor Bueno, i del seu regidor d’Hisenda i president de les Noves Generacions del PP de la província, Roberto Calpe”, ha dit Ruiz.

“El Govern municipal actual no entén que l’Ajuntament de Foios es quedara fora d’esta subvenció per la irresponsabilitat i la desídia dels anteriors responsables polítics, la qual cosa empitjoraria encara més la situació greu de les finances municipals, perquè no es podrien atendre moltes necessitats urgents que no podrem finançar de cap altra manera”, ha explicat l’alcalde.

Des de Compromís, entenen que “la Diputació de València no pot castigar els veïns per la mala gestió de l’anterior govern i no es pot fer recaure el perjuí sobre els ciutadans, que no tenen cap culpa, a més de fer-los pagar les conseqüències d’una gestió econòmica ruïnosa”.

El govern s’ha posat en contacte amb la Diputació per a fer-los saber que la conseqüència de la gestió econòmica anterior no siga la pèrdua d’una inversió tan important i farà tot el que estiga en les seues mans per a aconseguir esta subvenció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.