La prestigiosa historiadora britànica Angela Jackson obrirà el Vé Congrés d’Història de l’Horta Sud

0
47
Bankia

La prestigiosa historiadora britànica Angela Jackson, obrirà el proper dijous 15 d’abril el Vé Congrés d’Història de l’Horta Sud que tindrà lloc al Castell d’Alaquàs durant els dies 15, 16 i 17 d’abril. La historiadora impartirà a les 18:30 hores la ponència ‘Descobrint la veu de la dona: l’altra cara de la Guerra Civil’ i serà presentada per Vicent S. Olmos Tamarit. A continuació tindrà lloc un concert a càrrec del quintet ‘Mediterrani Brass’.

Angela Jackson és Doctora en Història amb gran prestigi a nivell internacional en l’àmbit de la història, la investigació i la recuperació del passat. Està especialitzada en la Guerra Civil espanyola, concretament en el paper de la dona i les brigades internacionals. Recentment ha publicat el llibre ‘Las Mujeres Británicas y la Guerra Civil Española’ i és autora d’altres llibres com ‘Els brigadistes entre nosaltres: Pròleg i epíleg a l’última gran batalla de la Guerra Civil Espanyola’ o ‘Warm Earth’ (Tierra cálida) de Pegasus Elliot Mackenzie, que recull els testimonis de nombrosos voluntaris que van acudir a Espanya durant la Guerra Civil. Jackson és a més la presidenta de l’associació No Jubilemos la Memoria (NJLM), que té per objectiu el de recuperar la memòria del període de la II República i de la Guerra Civil al Priorat (Tarragona) i professora de Ciutadania de la Universitat de Rovira i Virgili.

Les ponències continuaran el divendres 16 d’abril. A les 10 hores tindrà lloc la conferència ‘El paisatge històric de l’Horta de València. Un món rural en transformació’ a càrrec d’Enric Guinot i Rodríguez. A les 16:30 hores es celebrarà la ponència ‘L’Horta Sud: imatge i organització del territori’. Les ponències finalitzaran el dissabte a les 10 hores amb ‘Patrimonis zombis. Reflexions sobre el conservacionisme patrimonial a l’Horta Sud’.

Les conferències es combinaran amb sessions de treball per als participants i altres activitats com la inauguració de l’exposició ‘Al-Mirarte l’Horta Sud’ el divendres a les 20 hores o les exposicions ‘Arxiu Digital Imatges per al Futur’ i ‘Publicacions Comarcals’ que es podran contemplar a partir del dia 15 d’abril al monument. Al llarg del divendres i dissabte es realitzarà també una projecció de documentals realitzats per InfoTV i Canal 9. L’acte de cloenda tindrà lloc el dissabte a les 13:30 hores.

El Vé Congrés d’Història de l’Horta Sud ha estat convocat per l’Ajuntament d’Alaquàs, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud (IDECO), CEFIRE de Torrent, el Museu Comarcal de l’Horta Sud, la Fundació Horta Sud, l’Escola la Florida, la Mancomunitat de l’Horta Sud, les Facultats de Geografia i Història, i de Filologia de la Universitat de València. Es tracta d’una convocatòria dissenyada per tal d’aprofundir en la història de la comarca no sols per conèixer el passat sinó principalment, per construir un futur millor per a l’Horta Sud. Ha estat plantejat no sols com un fòrum per a estudiosos, historiadors i investigadors, sinó també com una oportunitat per donar a conèixer a la ciutadania una comarca tan rica com aquesta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here