La Pobla de Farnals ret doble homenatge al inoblidable cantant Bruno Lomas

943

La Pobla de Farnals ha dedicat un doble homenatge a un dels seus veïns il·lustres, el cantant de rock Bruno Lomas. La part institucional consistí en un acte senzill a les 20h per a descobrir la placa amb el seu nom, ja que a partir d’ara el jardí de l’extrem sud del passeig marítim es diu plaça Bruno Lomas.

A la nit la memòria vingué de la mà de la música amb el concert de Miquel Dimoni & Mamones i Lo + Rock, el tribut oficial a Bruno Lomas amb la veu de Raül Jorques. La connexió popular també havia estat un impuls inicial per al reconeixement que l’Ajuntament ha fet nomenant Bruno Lomas com fill adoptiu de La Pobla de Farnals el passat 27 de juliol.

Memòria acollidora i projecció de la platja

L’alcalde Enric Palanca resumeix el sentit de la iniciativa del reconeixement: «L’acte vol retrobar al veïnat de La Pobla de Farnals amb la seua història al mateix temps que es projecta cap al futur, cap a les generacions futures, de la mà d’un clàssic del rock com Bruno Lomas, qui tant va estimar la platja de La Pobla de Farnals». L’artista hi va residir durant més de vint anys i encara que nascut a Xàtiva el 1940 va triar La Pobla de Farnals com el seu poble d’acollida. I així s’integrà entre el veïnat de la platja.

Emilio Baldoví Menéndez, nom real del cantant Bruno Lomas, va faltar a causa d’un accident de trànsit en l’autopista quan es dirigia un concert el 17 d’agost de 1990. Pioner del rock en Espanya des de començaments dels anys 60, aconseguí un enorme èxit que el convertí en un fenomen popular durant dècades. Ara el seu nom queda lligat a La Pobla de Farnals i projecta el seu caràcter acollidor, mentre fa justícia a la memòria d’un veí que continua sent referent de la música.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.