La Pobla de Farnals justifica l’incompliment de la Llei d’Estabilitat Pressupostària per una sentència sobre una expropiació

591

El Ministeri d’Hisenda ha inclòs la Pobla de Farnals en el llistat de municipis que durant l’any 2015 no han complit la Llei d’Estabilitat Pressupostària a pesar d’haver tancat l’exercici amb més ingressos que despeses. La dada concreta del resultat pressupostari ajustat és de 837.336 euros a favor de les arques municipals.

solar la pobla de farnalsLa causa de l’incompliment recau en el saldo del compte 413 “Creditors per obligacions pendents d’aplicar al pressupost”, que és d’1.282.710’22 euros, xifra que correspon íntegrament al pagament de l’expropiació forçosa d’uns terrenys al nucli de la platja que l’Ajuntament està obligat a assumir davant la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de València.

Esta quantitat ja ha estat imputada a la comptabilitat financera del Consistori al 2015, ja que va ser al mes de desembre del passat any quan es va notificar la resolució judicial d’un litigi originat fa anys.

L’Ajuntament ha plantejat un pla de pagament a 10 anys, al que no s’ha oposat el particular, de manera que es puga fer front a la despesa amb el pressupost anual de cada exercici sense posar en perill els serveis bàsics municipals i sense causar un trastorn greu a la hisenda pública.

Així, el pressupost del 2016 de la Pobla de Farnals ja contempla una partida destinada al  pagament de la primera quota encara que l’abonament no s’ha fet efectiu degut a un problema de titularitat registral que esperem que es resolga el més aviat possible.

“Volem remarcar que els comptes del Consistori estan sanejats, mantenint un període mig de pagament a proveïdors inferior a 30 dies, com es pot comprovar a la web del Ministeri d’Hisenda. Per tant, el nostre municipi no rebrà cap sanció per l’incompliment la Llei d’Estabilitat Pressupostària, ja que no està motivada per un problema estructural per haver gestionat indegudament els recursos municipals sinó per una despesa puntual i sobrevinguda a la que s’està fent front d’una manera responsable”, aclaren des de l’equip de Govern.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.