La Pobla de Farnals inicia la temporada de platja amb noves estructures per afavorir l'accessibilitat

700

La temporada oficial de platja es va iniciar el passat cap de setmana amb èxit en La Pobla de Farnals en les dues platges de la localitat, la Platja Nord i la Platja Pobla Marina. L’ajuntament de la localitat ha posat a punt tots els espais i infraestructures de les platges per tal de “conjugar els atractius turístics amb la seguretat”, segons ha expressat l’alcalde, Enric Palanca. “Tenim molt bones perspectives per a aquest estiu, perquè ja abans de l’inici de la temporada ha hagut molt de turisme en el nostre poble”, ha assegurat.

Platja Nord/ Fotos. Ajuntament de La Pobla de Farnals

El Servei de Socorrisme, l’oficina de Turisme i les dependències policials de la platja ja estan en funcionament. A més, s’ha posat en marxa el servei especial de neteja d’estiu, amb set treballadors i treballadores repartits en dos torns. “Cada dia netegen l’arena, desinfecten els rentapeus i les dutxes, netegen els dos passejos i els jocs d’arena, i en general totes les superfícies de la zona”, ha explicat Victoria Prieto, regidora de Serveis Municipals i de Turisme. “També, com a novetat, hem instal·lat en les dues platges unes flexi-passarel·les que faciliten el pas des del final de les tarimes de fusta fins a la mar per a les persones amb mobilitat reduïda”, ha explicat la regidora. En aquest sentit, també s’ha ampliat el punt accessible de la Platja Pobla Marina per tal d’igualar-lo al de la Platja Nord. Ambdós compten, amb les restriccions per la Covid, amb capacitat per a 10 persones, més un acompanyant per usuari.

La Generalitat Valenciana, per la seua part, ha posat a disposició de l’ajuntament a quatre joves informadors de platja, que prestaran informació turística i indicacions sobre la normativa front la Covid-19 a partir d’esta setmana. “Per al cap de setmana d’obertura de temporada des de l’Ajuntament hem contractat a quatre auxiliars de seguretat per a desenvolupar aquestes funcions”, ha explicat Victoria Prieto.

Bandera blava i certificacions

Enguany, La Pobla de Farnals ha recuperat la Bandera Blava a la platja Nord, desprès de perdre-la en 2019 a causa d’uns abocaments. “Hem treballat molt per a solucionar els problemes existents, amb iniciatives com la del filtre verd, entre altres”, ha explicat Enric Palanca, qui ha qualificat la bandera d’enguany com un “premi al treball realitzat”. A més, s’han rebut la resta de certificacions ambientals i d’accessibilitat (AENOR- ISO 14001, AENOR-ISO 9001 i AENOR-UNE 17001), així com les banderes Q de Qualitat Turística i Qualitur. En aquest sentit, La Platja Pobla Marina serà auditada enguany per a obtindr les certificacions corresponents l’acrediten com a platja accessible

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.