La Pobla de Farnals aprova un pressupost de 6,4 milions d'euros per al 2018

598

La corporació de la Pobla de Farnals ha aprovat el pressupost per al 2018, que ascendix a 6.400.000 euros, gràcies al suport de l’equip de Govern i del grup municipal Ciudadanos. El document reflectix un augment de 6,67 % respecte de l’any anterior, degut a la major recaptació prevista, sense incrementar els impostos directes, per la previsió d’una major activitat econòmica en el municipi.

“Hem dut endavant uns pressupostos equilibrats, progressistes i respectuosos amb la situació que encara patixen moltes famílies, sense incrementar la pressió fiscal i, alhora, mantenint i en alguns casos augmentant els serveis que el municipi presta”, ha manifestat l'alcalde de la localitat, Enric Palanca.

Una de les principals novetats és la dotació de 45.000 euros per a realitzar inversions participatives, mitjançant la posada en marxa d’un procés que tindrà en compte tots els col·lectius i sectors poblacionals per a executar les propostes que es recullen. Els diners es repartiran entre les dos àrees poblacionals, de manera que es destinaran 27.500 euros al poble i 17.500 al barri de la platja, segons el percentatge de persones empadronades en cadascun dels nuclis. El procés tindrà lloc entre els mesos de febrer i març. Demà dijous 1 de febrer, a les 19 hores al saló de plens de l'Ajuntament, s'ha convocat una reunió informativa per explicar tot el procés que es du a terme per primera vegada al municipi.

També s’ha creat una partida de 12.000 euros per al departament de normalització lingüística, la despesa en infància i joventut ha augmentat de 10.000 a 24.200 euros i es mantenen els 60.000 euros per a les ajudes d’emergència de la regidoria de Serveis Socials.

En matèria de sostenibilitat, es desenvoluparà un Pla de Mobilitat Urbana, per al qual s’han reservat 31.500 euros, i augmenta la despesa adreçada a realitzar activitats de conscienciació ciutadana. La quantitat destinada al manteniment de les vies públiques creix considerablement, passant de 15.000 a 24.500 euros, una important part de la qual servirà per a reparar les voreres del nucli de la platja. També s’està treballant en la creació de l’Agrupació Local de Protecció Civil, amb la dotació de material bàsic i mobiliari per a les persones voluntàries.

En l’àrea de promoció turística, es preveu substituir les passarel·les de la platja i col·locar papereres de recollida selectiva en tots els punts de l’arena. Se seguiran potenciant les fires d’Estiu i de Nadal, i es pretén crear un premi de novel·la gràfica de rellevància internacional.

Altres inversions reflectides en el pressupost són la substitució de la tanca lateral del poliesportiu, la reparació de les butaques de la Casa de la Cultura, l’adquisició de nous ordinadors per a la Biblioteca, la construcció d’un skateparc i l’adequació d’un espai per a la joventut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.