La milenaria Dança dels Porrrots recorrerá mañana durante todo el día las calles de Silla

394

Silla celebra mañana jueves, 6 de agosto, el día del Santísimo Cristo. Durante todo el día de bailará la milenaria Dança dels Porrots por las calles de la localidad, a cargo de la Escuela Municipal de Porrots.
El programa de fiestas para mñana es el siguiente:

11:30
Cercavila a càrrec de l’Agrupació Musical la Lírica que, junt amb les autoritats, arreplegaran les cambreres del Crist, Sonia Rodríguez Riera i Carme Rodríguez Riera, i les acompanyaran a l’església de la Mare de Déu dels Àngels.

12:00
Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels: solemníssima missa en honor del Santíssim Crist. La missa serà interpretada per la Coral Polifònica i el Grup Orquestral de l’Agrupació Musical la Lírica, sota la direcció de Salvador Llácer.
• Entrada: Al•leluia, de Haendel.
• Gloria: Gloria, de Vivaldi
• Al•leluia: Al•leluia, de M. Salvador
• Ofertori: Salve Regina, de P. Moya.
• Sant: Missa Coronació, de Mozart.
• Agnus Dei: Missa Coronació, de Mozart.
• Comunió: La Creació, de Hayden
• Eixida: Himne al Santíssim Crist de Silla, de J. Lluesa.

14:00
ESPECTACULAR MASCLETADA, al parc municipal, a càrrec de la Pirotècnia Caballer.

20:30
Carrers de la volta de la processó: DANSES DE LA PROCESSÓ.

La Colla de Dolçainers, els Gegants, els Nanos, el Ball dels Cavallets, la Dansa de la Magrana, la Dansa de la Moma, la Dansa dels Porrots de Silla i Castellers. Participen: l’Escola Municipal de Dolçaina el Garbí, l’Escola Municipal de Porrots, el Grup Danses Sila, la Falla Poble i la Falla Reis Catòlics.

En finalitzar, enramada de la murta pels carrers de la processó, a càrrec de la Penya de Carreters l’Espadella i la Penya Caixaes.

22:00
SOLEMNE PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM CRIST, encapçalada pels personatges bíblics i amb la presidència de les cambreres, Sonia Rodríguez Riera i Carme Rodríguez Riera, el clergat local i les autoritats municipals acompanyats per la banda de música de La Lírica. Tancarà la processó el Santíssim Crist, portat pels costalers, i en arribar el Crist a la porta de la parròquia, s’interpretarà el motet d’en Rigoberto Cortina, Glòria a Déu en les altures, més conegut per La Carxofa de Silla, cantada per tercera vegada per l’angelet, Isabel Llácer Pineda, i acompanyada de l’orquestra simfònica i la coral polifònica de l’Agrupació Musical la Lírica, dirigits per Juan Salvador Llácer Celda.

En finalitzar la Carxofa, els costalers donaran la volta a l’anda i el Crist entrarà a l’església.

23:00
A la FIRA DE TAPES: Festival de l’estiu amb B N S (BANANAS WORLD MUSIC) amb DJ Vicente Ferrer animació Bananas i raig làser amb GLORIA ARANA (dance music)

01:30
A l’avinguda de Gandia: CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, a càrrec de la Pirotècnia Caballer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.