La Mancomunitat del Carraixet i municipis de l’Horta Nord presenten el Pla de Dinamització Turística

939

El Palau de la Senyoria d’Alfara del Patriarca va acollir ahir, a les cinc de la vesprada, una Jornada Informativa sobre el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat del Carraixet; iniciativa subvencionada a parts iguals entre l’entitat, la Generalitat i el Patronat de Turisme de la Diputació de València.

A l’acte va assistir personal polític dels municipis que conformen la Mancomunitat, així com dels altres pobles de la rodalia que s’han adherit al projecte. A més, comptà amb la presència de Josep Gisbert, director d’Estratègia Territorial Turística de la Conselleria de Turisme.

La presentació de la jornada va ser a càrrec de Llorenç Rodado, president de la Mancomunitat del Carraixet, qui va agrair el compromís de tots els presents per posar en marxa aquesta iniciativa que aposta pel turisme a nivell comarcal. També va recalcar el dur treball que queda per davant i el seu interès en què aquest pla no es quede en els tres anys que dura el conveni, sinó que tinga una continuïtat en el temps. Josep Gisbert, per la seua banda, va remarcar la idea de “buscar recursos adequats per a competir en el mercat turístic amb productes de l’Horta Nord” i va oferir una continuïtat amb oportunitats de financiació per part de la Conselleria de Turisme.

A continuació, Noelia Rigoberto, tècnica de Turisme de la Mancomunitat i encarregada de coordinar l’execució de les accions, va presentar el Pla d’Accions 2018, encaminat a la promoció turística de l’Horta i va declarar: “És una oportunitat molt bona perquè l’Horta té potencial turístic tant per ser un producte de referència per sí mateix com per la seua proximitat amb València”. Així mateix, també va destacar la importància de la confluència al Pla tant de l’administració pública com del sector privat i, fins i tot, la Universitat.

Després sigué el torn de presentar les accions que s’estan executant. Les empreses van exposar el dos estudis de consultoria que s’estan realitzant. D’una banda, l’empresa Atzuvieta, encarregada de la realització del mapeig d’agents, va presentar el seu treball per a identificar i dinamitzar als agents vinculats a la gestió turística de l’Horta. I d’altra, l’empresa Amundsen, responsable del disseny i creació del producte turístic, va mostrar l’evolució del seu projecte i va destacar la importància de dissenyar productes que siguen viables i competitius al mercat.

Seguidament, es va informar sobre l’actuació d’Itinerantur, encarregada de la creació d’un visor cartogràfic on es podran consultar dades sobre les rutes i el patrimoni que envolta als camins del Carraixet, també produiran material divulgatiu i realitzaran una jornada de promoció de la xarxa Camins del Carraixet.

L’associació Viu l’Horta, conjunt d’empreses que ja treballa amb activitats vinculades a l’horta, també va a estar present com a col·laboradora de les quatre jornades que la Mancomunitat va a fer per a promocionar turísticament el territori que engloba el Pla. Finalment, Districte Comunicació, com a agència encarregada de la promoció i difusió de totes aquestes accions que s’estan realitzant, va transmetre la seua intenció de construir un relat comunicatiu atractiu per al turista.

Amb tot açò, es dóna inici a l’estratègia turística comarcal a l’horta. Tots els municipis amb interès per a desenvolupar el turisme units a través del Pla de Dinamització i Governança Turística, instrument que sentarà les bases i els fonaments de les futures línies d’acció turístiques i, que farà que l’Horta i el Carraixet comencen a ressonar com una nova destinació turística.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.