La pólvora inunda Torrent amb motiu de la tradicional l’Entrà de la flor

674

Com cada any, Torrent celebrà la tradicional Entrà de la flor en què els vora 60 participants dispararen més de 220 dotzenes de coets.

Torrent. Entra de la Flor 2016

El dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit a les 8 del matí, clavaris i veïns de Torrent es dirigiren a tallar la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu del Rosari, a continuació, la transportaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran on estaria fins a la celebració de l’Entrà. Com ja és costum, després es va celebrar l’esmorzar i dinar en la Caseta del Rosari.

Una vegada recollits els coets, tots els participants en l’Entrà acudiren a la parròquia de Sant Lluís Bertran on feren una xicoteta oració. A les 21.00h, començava l’Entrà de la flor, i així des de la parròquia de Sant Lluís Bertran la branca de l’ametler es posava en camí acompanyada pel so i la llum dels coets per a arribar a la parròquia de l’Assumpció on es féu la benedicció de la branca i on fou oferida a la Mare de Déu del Rosari.

Per últim, amb 330 dotzenes de coets solts dins del recinte restringit va tindre lloc la cordà que posà el punt final a l’Entrà de la flor amb un bonic espectacle de llum i color fins al pròxim any.

En este acte multitudinari torrentí es barregen tres cultures: la grecoromana representada per la presència i el culte a la branca d'ametler com a benvinguda de la primavera; la cultura islàmica representada per la presència de la pólvora, el foc i el soroll que acompanya la branca durant tot el trajecte; i la cultura cristiana, hereva de tota la tradició anterior, representada en la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.