La lliçó dels més menuts

22
Toni Francés
Alcalde d'Alcoi

Les alcoianes i els alcoians han demostrat des del començament de la pandèmia per la Covid-19 una gran responsabilitat complint amb les mesures de confinament i seguretat necessàries per a frenar la propagació del coronavirus, i per a tots ells va el meu agraïment, perquè tots junts aconseguirem acabar amb aquesta duríssima etapa que ens ha tocat viure.

Mai no haguérem pogut imaginar una situació com aquesta i puc dir que a la nostra ciutat el grau d’acompliment i implicació està sent molt elevat, una qüestió imprescindible per aconseguir fer front a la crisi. Per això, per la lluita unida i responsable, el meu aplaudiment.

I tinc un aplaudiment especial per als xiquets i xiquetes, que al llarg d’aquestes setmanes ens han donat als majors una lliçó de vida per la seua paciència, per la seua resistència i per la seua actitud durant el confinament. Van ser els primers a sofrir les conseqüències de la crisi en tancar les escoles, i pràcticament d’un dia per l’altre van deixar arrere els jocs i les rialles amb amics i companys de classe, la vida que coneixien i gaudien fins eixe moment, i es van quedar a casa. Han passat, en el millor dels casos, a parlar amb amics i amb els avis per videotrucada, fins que puguen tornar a gaudir d’eixe contacte directe que ara tant s’enyora.

I a casa han fet els deures que els professors els han anat marcant, han jugat, han ajudat en les tasques domèstiques, i ho han fet tot amb una actitud excel·lent, convertint-se en autèntics herois i heroïnes d’aquesta batalla.

A més, han vestit de color els nostres carrers, ja que des de finestres i balcons ens acompanya eixe arc de Sant Martí que xiquetes i xiquets han dibuixat i pintat amb el cor i que és el símbol de l'esperança, de què #totaniràbé, de què aquest malson acabarà i podrem reprendre la nostra vida, interrompuda en una estranyíssima primavera.

Cada vesprada, a les vuit en punt estan als balcons i finestres per aplaudir als sanitaris, als policies, als bombers i a tots els que treballen per garantir un benestar a la població en uns moments molt durs i complicats. A tots els  xiquets i xiquetes d’Alcoi que han entés que quedar-se a casa és necessari per a lluitar contra l’enemic en forma de virus, els dedique els meus aplaudiments, perquè n’estic ben orgullós dels alcoians i alcoianes més joves de la nostra ciutat.

Cada vesprada, a les vuit en punt estan als balcons i finestres per aplaudir als sanitaris, als policies, als bombers i a tots els que treballen per garantir un benestar a la població en uns moments molt durs i complicats. A tots els xiquets i xiquetes d’Alcoi que han entés que quedar-se a casa és necessari per a lluitar contra l’enemic en forma de virus, els dedique els meus aplaudiments, perquè n’estic ben orgullós dels alcoians i alcoianes més joves de la nostra ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.