La JLF de Paiporta signa el seu primer conveni amb l'Ajuntament com a entitat autònoma i amb pressupost propi

680

L'Ajuntament de Paiporta i la Junta Local Fallera (JLF) de la localitat han signat un conveni els últims dies que regularitza la situació entre el món de les Falles i el Consistori. Per primera vegada en la història de Paiporta, la JLF, convertida en entitat autònoma, amb els seus propis estatuts, i com a representant de les sis comissions falleres de la localitat, tindrà un pressupost establert i regularitzat, en aquest cas, de 20.000 euros, que serviran per sufragar activitats culturals relacionades amb la festa.

convenio junta local fallera de paiportaSegons el conveni, aquesta partida no podrà ser en cap cas destinada ni a menjar ni beguda. Antigament, la JLF feia front a les seues activitats presentant factures a l'Ajuntament, el que provocava certa falta de control en la despesa. A iniciativa del regidor de Cultura, Alberto Torralba, i amb el vist i plau de les comissions i els membres de la Junta, aquesta s'ha constituït en associació amb entitat pròpia, i serà receptora d'aquesta quantitat, que es complementa amb 1.000 euros de subvenció per a cadascuna de les comissions paiportines, el que suma un total de 26.000 euros d'ajuda. El conveni també marca que la JLF ha de justificar cadascuna de les seues despeses. La manca de control de l'etapa anterior havia motivat una despesa que en 2015 arribà als 34.000 euros.

La signatura del conveni es va produir recentment, amb la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, i el secretari de la JLF de Paiporta, Raúl Zamora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.