La greu situació económica de l’Ajuntament obliga a rescindir el contracte de l’assesora per a les dones de Silla

0
102
Bankia

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Silla ha decidit rescindir la relació contractual amb l’advocada Carmen González Fernández. El servei prestat per l’Ajuntament a través d’aquesta treballadora consistia en l’assessorament merament informatiu a les consultes que plantejava el Col•lectiu de Dones d’aquest municipi.
Segons l’Ajuntament de Silla, la greu situació econòmica en què es troba el consistori municipal ha portat a retallar partides socials de les quals es pot prescindir per estar cobertes en la seua totalitat, ja que el Servei d’Atenció Telefònica Gratuïta del Centre Dona 24 hores de la Conselleria de Benestar Social atén gratuïtament qualsevol ciutadana que requerisca assessorament.

Segons les mateixes fonts, la Fundación para la Atención a las Víctimas del Delito y Encuentro Familiar (FAVIDE), de caràcter cívic i de defensa de les víctimes de delictes i actes violents, sota la tutela de la Generalitat, “ofereix serveis gratuïts per solucionar la situació de desemparament en què es pot trobar la víctima d’un delicte. A més, la treballadora assistia els dimarts a la vesprada a les dones de Silla, però la resta de la setmana era personal de l’Ajuntament qui redireccionava les consultes al departament corresponent”.

Pilar Bermell, regidora de Benestar Social, explica que “hem de fer una política responsable i d’acord amb la situació actual. Qualsevol mesura és susceptible a crítiques, però des del nostre Ajuntament assegurem que actualment la informació a qualsevol consulta que plantege una dona de Silla està coberta per nosaltres i per altres serveis supramunicipals. Aquest servei no cobria l’assessorament jurídic, era merament informatiu ja que qui requeria un advocat havia de fer-se personalment càrrec dels costos. La conjuntura actual és molt diferent de la de fa anys, en què aquest servei sí que tenia la seua lògica, però actualment es pot prescindir perquè està cobert amb escreix. He d’apuntar, a més, que els casos de violència de gènere sempre els han portat la Policia Local i la Guàrdia Civil que són els que controlen els casos directament coordinats amb Serveis Socials”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here