Inicio En Valencià La Generalitat i l’Ajuntament d’Ontinyent estudien mesures d’urgència per a la renovació urbana del carrer Canterería

La Generalitat i l’Ajuntament d’Ontinyent estudien mesures d’urgència per a la renovació urbana del carrer Canterería

0
La Generalitat i l’Ajuntament d’Ontinyent estudien mesures d’urgència per a la renovació urbana del carrer Canterería

El vicepresident i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha rebut a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a analitzar la situació del carrer Canterería, afectat pels recents temporals que han deixat nombrosos danys per tota la Comunitat Valenciana i estudiar mesures d’urgència per a la regeneració urbana mitjançant criteris de sostenibilitat.

A la reunió també han assistit la sotssecretària de la Vicepresidència Segona, Blanca Jiménez, i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

Foto: Paco Quiles.

El primer edil ontinyentí ha presentat el projecte que planeja desenvolupar en aquesta zona, edificada al costat del llit del riu Clariano i on habiten unes quaranta famílies que van haver de ser desallotjades al setembre després de la crescuda del riu, motivada per les pluges torrencials. Després de les últimes precipitacions del temporal Gloria, el barri ha tornat a veure’s afectat i moltes persones han perdut els seus habitatges.

El vicepresident ha ressaltat la importància de treballar conjuntament amb els ajuntaments per a anticipar-se a les amenaces del canvi climàtic i les persones “visquen millor i d’una forma més segura”. De la mateixa manera, ha assegurat que “tota la gent que viu en Canterería tindrà un habitatge on residir”. A més, ha situat a Ontinyent com a “model de la col·laboració interinstitucional perquè el dret a l’habitatge estiga garantit”.

Per la seua part, Jorge Rodríguez ha agraït la “receptivitat absoluta” per part de la Vicepresidència Segona a evitar el mal a les persones i immobles. En aquests moments, l’Ajuntament continua les gestions per a l’adquisició de les 40 habitatges del barri, operació per a la qual ja hi ha acord amb 35 propietaris.

Foto: Paco Quiles.

Rodríguez ha avançat que, després de la compra de les cases, “es procedirà a la seua demolició per a convertir aquest espai en un model de regeneració urbana, amb un parc inundable que siga compatible amb la realitat que desgraciadament vivim fruit del canvi climàtic”. La intervenció serà similar a la ja existent en el marge oposat del riu.

Martínez Dalmau ha recordat l’aposta del Consell per l’habitatge a Ontinyent, municipi que va visitar al novembre per a conèixer l’estat de les obres que s’estan desenvolupant dins de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri de la Vila i el centre històric El Raval. Una visita en la qual va destacar l’esforç de la Generalitat per impulsar la regeneració urbana d’aquesta localitat, on s’invertiran 13 milions d’euros en tan sols huit anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.