La Generalitat denega l’ajuda per la compra de l’antic convent e instal·lar l’escola de musica i una escoleta infantil

0
84
Bankia

La denegació per part de la Generalitat de l’ajuda per la compra i rehabilitació de l’antic convent del carrer Blasco Ibáñez per a instal·lar-hi una escola de música oficial i una escoleta pública per a xiquets menors de tres anys, projecte que l’Ajuntament hi havia demanant con càrrec al Plan confianza, ha provocat la indignació del Bloc.
Jordi Sebastiá, portaveu del Bloc a l’Ajuntament de Burjassot, qualifica “d’ inadmissible” que la Generalitat haja denegat a l’Ajuntament este projecte. Les raons esgrimides per la conselleria per a denegar el projecte son que al no ser propietat municipal el local de l’antic convent, “no es pot assegurar que l’obra estiga acabada dins dels terminis previstos”.

Per al representant municipal del Bloc, “les raons adduïdes per la Conselleria d’Economia i Hisenda no tenen cap sentit, només són una excusa inacceptable”. Sebastià recordà que l’Ajuntament també hem presentat un projecte semblant, que preveu la compra d’un altre immoble en el carrer Ausiàs March i la creació d’un centre social municipal i ens l’han acceptat”.

“De fet, el Pla Confiança assegurava que els ajuntaments podrien comprar immobles però ara resulta que no sempre era veritat, que depenia d’una valoració basada en no se sap què. Això demostra que la Generalitat no té uns criteris ferms i que el Pla Confiança és una pura improvisació”., segons Sebastià.

L’edifici de l’antic convent està catalogat des de l’any 1990, és de propietat privada i té interès històric però es troba abandonat. El projecte tenia un pressupost de 3.430.000 euros. “Era un projecte que protegia el patrimoni, el feia públic i a la vegada cobria dues dels necessitats més peremptòries en matèria social i cultural del municipi, l’escola oficial de música i l’educació per al menors de 3 anys. És obvi que sense ajut de la Generalitat resultarà molt complicat expropiar el convent perquè és molt car, de manera que s’ha perdut una gran oportunitat de contribuir a la millora social i cultural del poble”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here