La Fundació Horta Sud rep el primer Premi Cooperació CV per les seues campanyes de foment de l’associacionisme

526

Les campanyes de promoció i foment de l'associacionisme de la Fundació Horta Sud van rebre ahir el 1r premi en la categoria de campanyes en la I Edició dels Premis Cooperació de la Comunitat Valenciana. Uns guardons que entrega la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD) amb el suport de Caixa Popular.

Premis Cooperació - Fundació Horta SudEl Dia Internacional dels Drets Humans va ser el dia triat per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD) per a fer el lliurament de la I Edició dels Premis Cooperació de la Comunitat Valenciana. A la Sala Mutant de València, es van donar cita ahir a la vesprada totes les entitats i persones que han sigut premiades amb aquest reconeixement.

En la categoria de campanyes, el jurat va atorgar el premi a la Fundació Horta Sud per les seus campanyes de comunicació de foment de l'associacionisme: ‘Somos Súper’, ‘Històries de Superació’, ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ i ‘Anònimes, Camins pel Canvi’. El jurat ha posat en valor “el reconeixement i visibilització que aquestes campanyes fan de l'experiència del compromís social de persones concretes i entitats que treballen en entorns que no sempre són favorables”, així com la capacitat de la Fundació Horta Sud de “treballar en xarxa amb altres entitats, més enllà del seu àmbit territorial comarcal”.

Imma López, presidenta de la Fundació Horta Sud, va assenyalar que aquest premi “va de tornada al moviment associatiu, a cadascuna de les persones que treballen cada dia per visibilitzar a les associacions que milloren la nostra realitat”. Un teixit associatiu que, en les seues paraules, està lluitant “per millorar aquest món perquè siga més just i igualitari”.

Per la seua banda, Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud, va agrair la col·laboració i el suport de totes les persones i entitats que han fet possible les campanyes de foment de l’associacionisme: el equip tècnic i el patronat de la Fundació Horta Sud, Samuel Domínguez, Estudio Bueno, l’Agència de publicitat Èxit Up, l’il·lustrador valencià Paco Roca, Vicente Mallols, Marc Martínez i, sobre tot, totes les associacions i persones associades que han participat en les campanyes.

Altres entitats i persones premiades

La Fundació Fontilles ha sigut premiada en la categoria d'Institucions, Organitzacions i Empreses, per la seua llarga trajectòria, que la converteix en una de les organitzacions més antigues d'Espanya en l'àmbit sanitari, i per la seua capacitat d'innovació i reconversió des dels seus inicis com a leproseria a la Vall de Laguar (Alacant), fins a incorporar fa més de quatre dècades el treball per a lluitar contra malalties tropicals desateses.

En la categoria de Comunicació, el premi ha sigut per al programa Sin Fronteras, de Radio Nacional d’Espanya, dedicat específicament a la cooperació internacional que es duu a terme des de la Comunitat Valenciana, i a la seua impulsora, la periodista Pura Gómez, pionera en la inclusió d'aquesta mena d'informació en els mitjans de comunicació. El premi especial ‘Periodisme jove compromés’ ha sigut per a Gonzalo Sánchez, pel seu reportatge sobre el Centre d'Internament d'Estrangers del carrer Zapadores, a València, publicat en la revista El Salto al febrer d'enguany.

El jurat va concedir Esments Especials al projecte de disseny, muntatge i gestió d'una botiga de comerç just impulsat per professorat i alumnat del CIPFP Mislata. En la categoria de comunicació, han rebut esments les periodistes Lorena Tortosa i Pilar Almenar. En campanyes, el jurat ha atorgat esments especials a les campanyes ‘Tant de bo, València’, impulsada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València i ‘Acull un plat’, de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR).

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.