La Fira de la Xufa de València es celebrarà conjuntament amb la Fira Comercial i Agrícola de Meliana

570

DOXufa221015El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València i l’Ajuntament de Meliana han arribat a un principi d’acord perquè la Fira de la Xufa de València es celebre conjuntament amb Fimel, la Fira Comercial i Agrícola de Meliana, en l’edició que farà dèsset que es celebrarà al setembre del 2016.

Com destaca el president del Consell Regulador, Francesc de Borja Espinosa, “enguany hem tingut una presència més activa en l’edició de Fimel i hem pogut comprovar com el recinte, les activitats, l’afluència de públic, la publicitat i l’organització són una plataforma immillorable per a poder confluir amb la fira de la Xufa de València”. La DO Xufa de València va estar present durant tota la fira participant de l’estand que el Consell Agrari Municipal de Meliana munta per a Fimel, i va realitzar diverses activitats dins de la programació de la fira.

En este sentit, l’alcalde de Meliana, Josep Riera, explica que “incorporar la fira de la xufa a Fimel seria un pas endavant molt important en la progressió del nostre projecte de fira, especialment amb un producte de l’horta tan nostre del qual Meliana és el quart productor. A més, reforçaríem la part agrícola del certamen”. Este tipus d’iniciatives també s’han d’emmarcar dins de l’Acord de Vera que l’Ajuntament de Meliana ja va firmar al juliol, juntament amb altres dihuit ajuntaments, per a la promoció i la potenciació de la xufa de València.

En la reunió de treball, en què també estaven presents la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, el director del Consell Regulador, Germà Alcayde, i el secretari comarcal de la Unió i membre del Consell Agrari, Vicent Ferrer, es va marcar el full de ruta, que ara passa per concretar al si de cada institució els punts que caldria incloure en el futur conveni, a més de contactar amb la resta d’administracions, Diputació i Generalitat, per tal d’aconseguir més suport institucional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.