La falla Sant Valerià guanya el primer premi al millor betlem de Torrent

0
105

Les falles de Torrent celebren el Nadal amb el muntatge d’originals betlems. Des de fa 10 anys la falla Lope de Rueda organitza el concurs de betlems fallers a la capital de l’Horta Sud i el passat diumenge es feren públics els premis. La falla Sant Valerià ha guanyat el primer premi amb un betlem original ambientat en una granja i on cada escena bíblica està realitzada amb ous transformats en animals. Tant l’escenografia, com els elements naturals estan formats por materials i elements naturals propis de la granja.
Per la seua banda, la balla Pare Méndez ha aconseguit el segon premi amb la construcció d’un betlem tradicionals, amb figueres a l´’us i amb decoració clàssica, mentre que la falla Reina Sofia ha sigut la tercera premiada gràcies al seu naiximents fet a base de manualitats, de plastilina i de roba tradicional valenciana, on es poden contemplar diverses escenes falleres.

Finalment, el premi al betlem més original ha sigué per a la falla Sant Roc, qui ha tornat ha guanyar en esta modalitat, però en esta ocasió amb un treball fet a base de galetes i suspès en l’aire.

Les Falleres Majors de Torrent, Rebeca Piles i Carla Gómez, van ser les encarregades de donar els premis, junt amb els màxims representats de la falla Lope de Rueda. En acabar la lectura pública de premis, els assistents van poder gaudir de la visita del betlem tradicional que ha elaborat un membre de la comissió, on cada detall mostra un gran treball de documentació i escenografia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.