La doctora Anna Lluch, filla predilecta de Bonrepòs, rep la medalla del Consell Valencià de Cultura

0
206

El Consell Valencià de Cultura ha imposat la seua Medalla a la prestigiosa oncòloga i investigadora Anna Lluch, filla predilecta de Bonrepòs i Mirambell. L’acte va tindre lloc en la Sala del Ple de la seu de la institució, plena de gom a gom per la gran assistència a l’homenatge retut a la científica, i ha comptat amb la presència dels màxims representants polítics valencians, encapçalats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de les Corts, Enric Morera, i de representants d’institucions acadèmiques i mèdiques. medalla cvc anna lluch bonrepòs

També hi han assistit, entre altres, el portaveu del PSPVPSOE a les Corts, Manuel Mata, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, la secretària autonòmica de Sanitat Dolores Salas, un representant de la Diputació de València, responsables i facultatius de l’Hospital Clínic de València, de l’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA i representants de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, de la Universitat de València, del CEU San Pablo i de la Universidad Europea.

Tal com ha proclamat el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, en la lectura de l’acta de concessió: “la doctora Lluch és fidel exponent d’un principi assumit pel Consell Valencià de Cultura com a eix de la seua missió. Anna Lluch, en les seues investigacions i aportacions en el camp de l’oncologia, se’ns manifesta com un referent internacional de la lluita contra el càncer de mama, amb la seua contribució per tal d’identificar i avaluar marcadors tumorals. Però l’arrelament a la identitat pròpia la du a unir ciència i cultura, com un tot indestriable, que propicia des de la solidaritat, la preocupació social o la inquietud formativa, un servici a la comunitat que formem les valencianes i els valencians”.

El professor Santiago Grisolía, president del Consell Valencià de Cultura, ha presentat Anna Lluch com un exemple de l’alt nivell d’excel·lència de la comunitat científica valenciana i ha recordat a les autoritats presents la necessitat d’honorar, en els pressuposts de la Generalitat per a l’any 2017, el compromís adquirit amb el Pacte per la Ciència firmat amb representants acadèmics i empresarials en novembre de l’any passat.

En la seua intervenció, la coctora Anna Lluch ha recordat el caràcter col·lectiu de la investigació científica, ha demanat fer un esforç per reservar-hi recursos suficients i ha suggerit l’interés d’impulsar una bona llei de mecenatge, com a font complementària de finançament de la investigació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here