La doctora Anna Lluch, filla predilecta de Bonrepòs, rep la medalla del Consell Valencià de Cultura

814

El Consell Valencià de Cultura ha imposat la seua Medalla a la prestigiosa oncòloga i investigadora Anna Lluch, filla predilecta de Bonrepòs i Mirambell. L’acte va tindre lloc en la Sala del Ple de la seu de la institució, plena de gom a gom per la gran assistència a l’homenatge retut a la científica, i ha comptat amb la presència dels màxims representants polítics valencians, encapçalats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de les Corts, Enric Morera, i de representants d’institucions acadèmiques i mèdiques. medalla cvc anna lluch bonrepòs

També hi han assistit, entre altres, el portaveu del PSPVPSOE a les Corts, Manuel Mata, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, la secretària autonòmica de Sanitat Dolores Salas, un representant de la Diputació de València, responsables i facultatius de l’Hospital Clínic de València, de l’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA i representants de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, de la Universitat de València, del CEU San Pablo i de la Universidad Europea.

Tal com ha proclamat el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, en la lectura de l’acta de concessió: “la doctora Lluch és fidel exponent d’un principi assumit pel Consell Valencià de Cultura com a eix de la seua missió. Anna Lluch, en les seues investigacions i aportacions en el camp de l’oncologia, se’ns manifesta com un referent internacional de la lluita contra el càncer de mama, amb la seua contribució per tal d’identificar i avaluar marcadors tumorals. Però l’arrelament a la identitat pròpia la du a unir ciència i cultura, com un tot indestriable, que propicia des de la solidaritat, la preocupació social o la inquietud formativa, un servici a la comunitat que formem les valencianes i els valencians”.

El professor Santiago Grisolía, president del Consell Valencià de Cultura, ha presentat Anna Lluch com un exemple de l’alt nivell d’excel·lència de la comunitat científica valenciana i ha recordat a les autoritats presents la necessitat d’honorar, en els pressuposts de la Generalitat per a l’any 2017, el compromís adquirit amb el Pacte per la Ciència firmat amb representants acadèmics i empresarials en novembre de l’any passat.

En la seua intervenció, la coctora Anna Lluch ha recordat el caràcter col·lectiu de la investigació científica, ha demanat fer un esforç per reservar-hi recursos suficients i ha suggerit l’interés d’impulsar una bona llei de mecenatge, com a font complementària de finançament de la investigació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.