La Directora General de Patrimoni Cultural visita els jaciments arqueològics i el patrimoni cultural de Moncada

160

La Directora General de Patrimoni Cultural, Marta Alonso, ha recorregut els jaciments arqueològics de Moncada junt a l’alcalde del municipi, Juan José Medina. Guiats per l’arqueòleg municipal, Josep Burriel, han visitat la Casa Andalusí del Mercat, del segle XII, el jaciment íber del Tos Pelat, del segle VI a.C., i l’empresa de seda Garín, que volen convertir en museu, acompanyats per altres membres del consistori i la premsa.
Alonso ha mostrat el seu recolzament a aquestes apostes per protegir i preservar el patrimoni i ha felicitat l’alcalde pel “seu treball en la recuperació de la memòria de Moncada i de tots els valencians”.

L’alcalde del municipi ha valorat positivament la visita de la Directora General. “Volíem que coneguera el que estem fent i com ho estem fent. Sabem que no hi ha duros, però contem amb el seu recolzament, també es pot ajudar en els tràmits i altres aspectes”, ha manifestat en declaracions a Hortanoticias.com.

Medina també ha senyalat que no van a continuar les excavacions, però que per al pròxim any “l’objectiu és ficar en valor el patrimoni. Ens centrarem en crear el Museu de la Sederia, l’adequació del Museu Arqueològic Municipal i els treballs en el jaciment del Tos Pelat”.

L’alcalde també ha parlat de futurs projectes, com la restauració dels refugis de la guerra civil, i ha insistit en que cal revisar la Llei de Mecenatge davant els problemes de finançament existents. © Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.