La Diputació neteja el barranc de Picassent davant la pasivitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

1155

La Diputació de València, a través de la seua àrea de regeneració de zones verdes, ha netejat més de 30.000 metres quadrats al llit del barranc de Picassent. No obstant, l’Ajuntament del municipi reitera i insisteix en la necessitat de tindre un barranc net i insta a la seua conservació i manteniment.

La neteja del barranc de Picassent ha sigut un tema de debat i ha acaparat nombroses reunions i gestions municipals al llarg dels últims anys. Així, des de l’Ajuntament, s’ha sol·licitat, en diverses ocasions, a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), la seua neteja i manteniment. Fins i tot, han sigut presentades diverses mocions institucionals en diversos plenaris per sol·licitar, a esta entitat, que realitzara les tasques de condicionament necessàries amb l’objectiu d’evitar fortes inundacions d’aigua durant la temporada de pluges fortes així com estancaments donat el creixement de canyes, matolls i d’altra vegetació invasiva que ha anat acumulant-se any rere any.Unes peticions que, malauradament, mai s’han convertit en accions per part d’esta entitat”, expliquen des del Govern municipal.

Ara, la Diputació de València, a través de l’àrea de regeneració de zones verdes, treballa des de fa mesos en la neteja del barranc que, donada la seua extensió quilomètrica travessa bona part del nucli urbà i del terme municipal. Segons apunten des de Divalterra, la brigada forestal que treballa a hores d’ara a la Font de l’Omet, ha netejat ja al voltant de 30.000 metres quadrats al llarg del seu llit. Així i tot, hi han zones on les màquines no poden treballar, per resultar inaccessibles, donada la presència d’aigua i d’altres punts rocosos que no faciliten l’entrada de la maquinària.

L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, es mostra molt satisfeta i afirma que, “mb estes actuacions, l’Ajuntament, gràcies a la Diputació de València, atén les reivindicacions del veïnat davant els possibles riscos que comportava el seu estat. Unes accions que des del Consistori mai no s’han deixat d’exigir i sol·licitar, perquè Picassent es mereix un barranc net i ben conservat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.