La Diputació destina prop de 900.000 euros per a les instal·lacions esportives de set municipis de l’Horta Nord

2232

La Diputació de València ha destinat 4.205.210,69 euros a la millora i conservació d’instal·lacions esportives en 35 municipis valencians, a través de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports que dirigeix Isabel García. Aquestes actuacions, que es van iniciar a la fi de 2016 i s’acabaran d’executar en el present any, encara que moltes d’elles es troben ja en funcionament, han arribat en l’Horta Nord a un total de set municipis amb una inversió global de 892.534,14 euros.

Dels més de 4 milions destinats per la Diputació de València a les comarques valencianes, 2.200.000 euros han servit per a “donar resposta al deute històric de la Generalitat amb alguns municipis i infraestructures esportives que es van projectar en el periode 2007-2012 però mai van arribar a executar-se, i que ara gràcies a la col·laboració del nou Consell i la Diputació hem desbloquejat perquè eixos diners no desapareguen i aquests municipis vegen per fi millorades les seues instal·lacions esportives”, ha explicat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

“No parlem d’obres faraòniques omegaprojectes que després queden sobre el paper”, ha assegurat Rodríguez, “sinó d’actuacions que s’han dut a terme o s’estan executant actualment i que resolen problemes reals dels veïns en l’ús de les instal·lacions esportives dels seus municipis”.

Prova d’açò són les diferents actuacions que el pla ha permès impulsar a l’Horta Nord, i que tenen totes com a finalitat millorar via rehabilitacions, condicionaments o ampliacions d’ús instal·lacions esportives ja existents.

Així, Almàssera rehabilitarà i crearà noves dotacions en la piscina coberta; Godella repararà la seua pista poliesportiva mentre El Puig de Santa Maria crearà una nova; Rafelbunyol instal·larà dues pistes de tennis en el poliesportiu i Tavernes Blanques adequarà el frontó com a gimnàs i pavelló poliesportiu. Les majors inversions en la comarca són les destinades a la instal·lació de gespa artificial en els camps de futbol de Bonrepòs i Mirambell i Massamagrell.

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat “l’elaboració d’aquest pla en un temps rècord gràcies a la col·laboració dels municipis”, i ha fet un repàs de les obres en instal·lacions esportives en les quals s’ha implicat la Diputació, valorant la “dotació econòmica que alguns ajuntaments han aportat als projectes per a dur a terme aquestes obres de gran interès ciutadà”.

García ha coincidit amb el president a l’hora de posar en valor la dignificació de la pràctica de l’esport i la “responsabilitat de la Diputació a l’hora d’ajudar als municipis a tenir instal·lacions en bon estat i sostenibles, adequades als usuaris que habitualment les gaudeixen”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.