La Diputació de València inicia la campanya de sensibilització ‘Per unes Platges Sostenibles’ a La Pobla de Farnals

470

La Diputació de València ha engegat Per unes platges sostenibles, campanya de sensibilització i conscienciació ambiental per a promoure la protecció, la lluita contra el canvi climàtic i la neteja de les platges i ho ha fet hui a la platja de La Pobla de Farnals. Aquesta iniciativa convida a realitzar un canvi en els hàbits diaris per a mitigar la incidència del canvi climàtic al mateix temps que difon la necessitat de respectar l’entorn i habitat marí.

fira mediambiental la pobla (1)La campanya s’ha presentat hui, 19 de juliol, en el Passeig Colom de la Platja de La Pobla de Farnals, i ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Enric Palanca, acompanyat pels regidors de l’equip de Govern i els tècnics municipals. Així mateix, s’ha instal·lat una Fira de la Sensibilització Ambiental amb nombroses activitats i jocs divulgatius en la que han participat uns 200 xiquets.

Per unes Platges Sostenibles és una campanya que estarà present al llarg del mes de juliol en les platges de La Pobla de Farnals,  Tavernes de la Valldigna i Piles.

Durant la Fira de La Pobla de Farnals es desenvoluparan diverses accions per a promoure la col·laboració ciutadana en la protecció de les platges i el seu ecosistema. Com a element central de la Fira es comptarà amb un termòmetre gegant que ens recordarà el problema d’augment de temperatures associat al canvi climàtic i servirà, a més, com a element dinamitzador d’altres activitats.

A través dels tallers mediambientals podrem observar com es relacionen l’augment de la temperatura i el del nivell del mar, o com la pèrdua de vegetació en les nostres muntanyes que provoquen els incendis afecta a la pèrdua de sòl. Una altra de les possibilitats que ofereix la Fira Mediambiental és conèixer la nostra petjada ecològica i l’abast que tenen les nostres accions en espècies com la tortuga babau o la posidònia oceànica.

Des de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València s’insisteix en la importància de seguir les recomanacions en seguretat i prevenció, a respectar els colors de les banderes que indiquen les condicions del bany, així com en l’adequat ús de les instal·lacions col·lectives com són les dutxes, papereres i contenidors de residus. Altres aspectes que aconsella el servei provincial se centren en la prevenció i cura davant l’exposició als rajos solars o referent a la presència de meduses.

Es recomana, així mateix, no abocar residus en l’aigua o deixar-los en l’arena, les platges són un espai comú que hem de respectar i gaudir d’una manera sostenible i amable amb el nostre medi ambient.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.