La Conselleria d’Obres Públiques licita el Pla de Mobilitat Metropolitana Sostenible de València per més de 850.000 euros

0
240

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a concurs públic la redacció i el seguiment del Pla de Mobilitat Metropolità Sostenible de l’Àrea de València (PMoMe València), segons pública el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

autoridad metropolitana del transporte (5)L’àmbit inicial del PMoMe comprén una àrea molt extensa de més de 60 municipis i al voltant d’1, 8 milions d’habitants. Té un pressupost de licitació de 831.270 euros i un termini d’execució de dos anys. Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes fins a l’1 de desembre.

El PMoMe València és el primer instrument de planificació del transport de l’àrea que aborda la Generalitat i ha d’entendre’s com la ferramenta de planificació i gestió que la futura Autoritat Metropolitana del Transport necessita per al seu eficaç funcionament.

L’actual Govern Valencià ha treballat durant aquest primer any i mig per a crear l’Autoritat Metropolitana del Transport que facilitarà la integració modal, tarifària i administrativa en la zona i que entrarà en funcionament en 2017, així com la redacció d’aquest pla de mobilitat sostenible per a poder rebre la subvenció d’un mínim de 38 milions, que reclama al Govern d’Espanya, per a abordar la mobilitat i el transport integrat en l’àrea metropolitana de València.

Amb el PMoMe València, la Generalitat obrirà un període de reflexió tècnica i ciutadana en aquests 60 municipis amb l’objectiu d’aconseguir ciutats més humanes, segures i habitables. Amb aquesta finalitat es realitzarà una campanya d’enquestes sobre els hàbits de mobilitat de la població que poden aprofitar les corporacions locals per a revisar els seus plans de mobilitat urbana sostenible ja aprovats o per a redactar-los per primera vegada si no en tenen.

Un altre dels reptes del PMoMe és la creació d’una xarxa troncal d’itineraris ciclopeatonals en l’àrea metropolitana de València, a partir de la qual els municipis podran connectar les seues respectives xarxes locals amb un efecte molt important quant a quilòmetres de vies potencialment utilitzables.

En aquest sentit, la Conselleria ja està avançat amb l’anomenat Anell Verd Metropolità, que aquests moments s’està construint i serà una part essencial de la xarxa troncal, junt amb altres itineraris ciclopeatonals radials que canalitzen els principals fluxos no motoritzats entre el centre i les perifèries de la ciutat.

A més, la Conselleria està redactant també el pla d’acció territorial de caràcter integrat en l’àrea metropolitana de València que, conjuntament amb el PMoMe, permetrà desenvolupar una política coordinada en matèria d’usos del sòl i transports respectuosa amb el medi ambient i la qualitat de vida dels ciutadans.

L’Estratègia Espanyola de Mobilitat Sostenible recomana que la planificació urbanística s’ha de coordinar amb la planificació de la mobilitat per a reduir la dependència del vehicle privat i poder mantindre el model de ciutat compacta mediterrània i amb la mescla equilibrada d’usos en els barris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here