La Conselleria d’Habitatge i Quart de Poblet engeguen un Pla de Normalització en els habitatges del parc públic

388

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament de Quart de Poblet va adjudicar divendres dues vivendes en règim de lloguer social a famílies amb escassos recursos econòmics de Quart de Poblet. D’estes dues vivendes, una ha sigut reparada per la Conselleria i una altra per l’Ajuntament.

EIGE Quart de PobletLes famílies beneficiades són parelles amb menors al seu càrrec que, donada la inestabilitat dels seus treballs temporals, no poden fer front a un lloguer d’un pis en el mercat. Ara, amb la bonificació que se’ls ha aplicat tenint en compte les seues condicions socioeconòmiques, poden tenir accés a este habitatge amb un lloguer que poden assumir sense dificultat.

La Conselleria i l’Ajuntament de Quart de Poblet han posat en marxa conjuntament un Pla de Normalització en els habitatges del parc públic de la Generalitat, situats en el Barri del Crist, que va ser analitzat en la reunió mantinguda per la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín, i l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez. Una trobada a la qual va assistir també el vocal delegat en la Mancomunitat Intermunicipal del Barri del Crist, José Antonio Zapata, on es va estudiar la situació de les 79 habitatges que la Generalitat gestiona en este municipi a través d’EIGE.

Pel que fa al Pla de Normalització, ja s’han realitzat les inspeccions dels habitatges per a mantenir actualitzada la identificació dels residents, les seues circumstàncies socioeconòmiques, així com detectar possibles irregularitats. Ací és fonamental la col·laboració dels Serveis Socials de Quart de Poblet i d’Aldaia, que són els encarregats de realitzar les anàlisis socials de les famílies que ho requerisquen del Barri del Crist, ja que està situat en els dos termes municipals.

El següent pas serà l’organització de reunions informatives, previstes pròximament, en les quals s’explicaran als veïns dels habitatges públics les mesures del Consell per a facilitar el pagament dels seus arrendaments. Entre ells està l’existència de bonificacions en la renda mensual per família nombrosa o per nivell d’ingressos i que poden aconseguir fins al 90% de l’arrendament.

En el cas dels residents amb impagaments contrets amb la Generalitat o la comunitat de veïns, se’ls ofereix la possibilitat de subscriure acords d’ajornament de deute que els permeta pagar una quantitat que siga assumible pels ingressos familiars, sense haver de renunciar a les seues necessitats bàsiques vitals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.