La Conselleria compra l’edifici d’Ausiàs March després de vint anys catalogat com a sòl dotacional

0
70
Bankia

Des de l’any d’aprovació del vigent PGOU de Burjassot, 1990, els veïns del barri de Lauri Volpi portaven esperant que la compra del solar d’Ausiàs March que apareixia grafiat com a sòl dotacional es fera realitat. Finalment, la Conselleria de Benestar Social ha comprat el solar per cedir-lo al municipi per tal de constuir un centre sociocultural amb els fons del Pla Confiança, segons ha confirmat el Bloc de la localitat.
Tot i les demandes de la societat civil i del Bloc, que exigí la seua compra en els plenaris i penjà nombroses pancartes en l’edifici, la compra no es feia realitat i la zona apareixia deteriorada ja que es tractava d’un edifici a mig construir.

Durant aquesta legislatura, la necessitat del PSOE de tenir els vots del Bloc per garantir l’aprovació dels pressupostos va permetre que els valencianistes pogueren exigir el compliment d’alguns dels seus punts del programa electoral. Entre altres punts, hi havia el compromís amb els veïns de fer públic aquest espai, com centre social i cultural per al barri.

“Gràcies a la nostra pressió- apunta el portaveu del Bloc, Jordi Sebastià- la compra de l’espai i el projecte de reforma va ser inclosa dins del Pla Confiança de la Generalitat i aprovat per la Conselleria de Benestar Social. Després de molt de temps de notícies contradictòries, finalment la Conselleria ha comprat el solar i l’ha cedit al poble. Ara falta licitar les obres i adequar-lo perquè siga un centre sociocultural, tal com demanen els veïns. El Bloc, com ha fet fins ara, seguirà de ben a prop el procés perquè no hi haja més demores”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here