La congregació del Sagrat Cor podria acceptar una rebaixa de 18 a 8, 5 milions del deute de l’Ajuntament de Godella

342

congregación monjas godellaEl passat 5 de desembre, un representant de cada partit polític de l’Ajuntament de Godella (PSPV-PSOE, Bloc-Compromís, Esquerra Unida i Partit Popular) van reunir-se amb representants legals i religioses de la Societat del Sagrat Cor per continuar acostant posicions en la negociació sobre el pagament del parc de la Devesa.

Després que la Congregació i la magistrada desestimaren les successives propostes de l’Ajuntament, la propietat va obrir la negociació amb una oferta que, després de ser estudiada per l’equip de govern i pel personal tècnic de l’Ajuntament, estigué sobre la taula en l’última reunió.

Els 11, 7 milions d’euros -18 milions d’euros, interessos inclosos– de la sentència que condemnava l’Ajuntament a pagar pels 26.000 m² que es van fixar en el PGOU com a zona verda pública, es quedarien en 17.000 m²,  valorats en 8, 5 milions (interessos inclosos), que caldria pagar en, almenys, 15 anys. Els altres 9.376 m² se’ls quedaria la Congregació.

Aqueixa primera oferta del Sagrat Cor, recomanació del personal tècnic municipal, ha sigut revisada i la Congregació ha acceptat modificar els límits de la zona a expropiar per a millorar-ne els accessos. També s’ha mostrat receptiva a reduir el percentatge d’interessos a pagar a partir d’ara –per sota de l’interès legal–, a ampliar el pla de pagament per poder fer front al deute reduïnt la quantitat anual i també a reduir, de la quantitat total a pagar, el valor econòmic de la qualificació com a dotacional dels terrenys que es queda la Congregació.

L’equip de Govern ha valorat l’esforç de la Congregació que ha aproximat la proposta, “de forma sensible, a la capacitat que té l’Ajuntament per fer-se càrrec del pagament”. “La proposta té els elements mínims perquè l’Ajuntament es puga plantejar la possibilitat d’arribar a un acord i això passa, irremissiblement, perquè no s’hagen de minvar els serveis que oferim a la ciutadania i que considerem bàsics perquè mantinguen la seua qualitat de vida”, expliquen des del Govern municipal.

L’equip de Govern també confirmà que està treballant per a pagar una part en espècie posant a disposició de la Congregació terrenys de propietat municipal, opció que no havia estat acceptada fins ara. A més, l’alcaldessa, Eva Sanchis, recentment, es va entrevistar amb l’arquebisbe de València i amb el rector de la Universitat Catòlica per tal d’obtenir gratuïtament 3.000 m² del parc (no inclosos en la sentència) a canvi de l’edificabilitat en les pistes que ja tenen construïdes.

El conflicte que més amenaça, en aquests moments, la qualitat de vida de la ciutadania de Godella ha avançat de forma ràpida en les últimes setmanes, entre altres coses perquè ambdues parts entenen que seria positiu que es tancara al més aviat possible, segons expliquen fonts municipal. L’equip de govern valora els progressos de la negociació encara que continua pensant que “la sentència és legal però no és justa” i insisteix que prendran la decisió que menys perjudique la població.

Ambdues parts han quedat per fer nous números amb l’objectiu d’arribar a un acord definitiu que “per descomptat, es comunicarà a la població de Godella, abans que ningú, per informar-la i escoltar-la, com s’ha fet en totes les fases d’aquest procès”, conclogueren les mateixes fonts.

L’Assemblea Participativa de Godella es va reunir també dimecres passat al saló d’actes de Villa Teresita per a valorar els detalls de la negociació. Entre les conclusions a què es va arribar, la principal va ser reclamar una reunió informativa a l’equip de govern perquè expose l’estat de la qüestió i la seua posició respecte al pagament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.