La Càtedra Divalterra dissenyarà un projecte pilot a Manises per analitzar la seua àrea d'activitat econòmica

707

Representants de la Càtedra Divalterra, una iniciativa conjunta entre l'empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València per a dinamitzar els parcs empresarials valencians, van mantindre la passada setmana una reunió de treball amb representants municipals de Manises per desenvolupar un projecte pilot que suposarà l'anàlisi de l'àrea d'activitat econòmica del municipi.

reunion-catedra_manisesA aquesta primera presa de contacte, que va tindre lloc a l'Ajuntament de Manises, van acudir l'alcalde de la localitat, Jesús M. Borràs, el director de la càtedra, Juan Jaime Cano, que va acudir acompanyat per membres del seu equip, el responsable de l'àrea d'Estudis i Estratègia Local de Divalterra, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament i tècnics municipals de Manises.

Els criteris per a la selecció de l'àrea econòmica de Manises com a objecte d'aquest estudi estan relacionats amb la seua tradició com a zona d'activitat industrial, entitat, localització i potencialitat.

Divalterra i la UPV van signar el passat mes de juliol un conveni de col.laboració per a la creació de la càtedra Divalterra, que desenvoluparà una línia de recerca que definisca i prioritze les inversions necessàries per afrontar qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.

Fases de l’estudi

En una primera fase, s'analitzaran les àrees industrials de projectes pilot, seleccionades com a àrees amb potencial territorial de centralitat econòmica amb l'objecte de proposar les actuacions necessàries per a la seua renovació funcional. Així, es realitzarà un estudi sobre l'evolució històrica de cadascun dels polígons, la seua caracterització i inserció territorial, l'estudi de les condicions d'accessibilitat i vinculació a les principals infraestructures territorials i el diagnòstic quantitatiu i qualitatiu sobre les condicions actuals d'urbanització, entre altres aspectes a analitzar.

D'aquest anàlisi es desprendran una sèrie de paràmetres que serviran per obtenir unes propostes d'actuació que aniran d’acord amb el plantejament municipal de millora de l'àrea industrial i a la futura Llei de Gestió d'Àrees empresarials que està ultimant la conselleria.

El desenvolupament d'aquestos projectes pilot servirà de model per a la seua aplicació en altres àrees de característiques similars, que es preveu desenvolupar en una segona fase.

La gerència de Divalterra, composta per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, ha informat que “l'objectiu de Divalterra és ser un instrument útil, eficaç i transparent al servei de la promoció econòmica dels municipis de la província des d'un marc de canvi, innovació i actualització constant”.

Sahuquillo ha ressaltat també “la importància d'estar impulsant la col.laboració i el treball entre entitats, com el conveni amb la Universitat Politècnica de València, per a adoptar i garantir un enfocament estratègic per al desenvolupament local, en un context de retroalimentació amb els actors clau del territori”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.