La Casa de Cultura celebra el dia mundial del teatre amb la ‘Teatram Festival’

341

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Picassent i l'Escola Municipal de Teatre de Picassent han volgut sumar-se enguany amb més força que mai a la celebració del dia Mundial del Teatre i per este motiu ha preparat un cartell amb tots tipus d'espectacles.

Amb esta proposta la Regidoria de Cultura, Joventut i Promoció Lingüística vol demostrar la personalitat del Teatre valencià i oferir als veïns i les veïnes de Picassent un cap de setmana ple de cultura i teatre per a totes les edats i tots els públics. (+info documents adjunts)

Des de dijous fins a diumenge la Regidoria de Cultura posa en escena una programació variada que va des de les actuacions dels millors grups valencians fins un concurs de les escoles de teatre i dansa valencianes.

En l'acte central, que es celebrarà el dissabte 28 a les 20:00, estaran presents cercapromeses de les productores valencianes i professors d'Art Dramàtic.

El programa del festival serà el següent:

26 de març

Domingo Chinchilla i Àlvar Carpi presenten “COSES ELEVADES I COSES D’ANAR PER CASA”
CAFE-TEATRE , Públic adult, 22 h, 3 €
Text i veu: Domingo Chinchilla
Música i veu: Àlvar Carpi
Cuinar, netejar, comprar, fer el llit, posar la rentadora, parar taula, estendre la roba, vore la tele, arreplegar la roba, parlar per telèfon, planxar la roba, fer l'amor, guardar la roba... I amb tot, continuar dignes i estimar-se.

27 de març

Teatro Meridional presenta “LA VERDADERA HISTORIA DE LOS HERMANOS MAX”
22’30 h, 5 €, Públic adult
Intèrprets: Marina Seresesky, Paloma Vidal, Luis Callejo, Alvaro Lavín, Chani Martín, Iván Villanueva
Text: Julio Salvatierra
Direcció: Álvaro Lavín
S'acaba de descobrir un documental secret sobre els germans Marx que pot alterar la nostra visió de la història del segle XX! No obstant això, la misteriosa pel•lícula és robada del mateix quarter general de l'ONU, i seran justament els germans Marx -a pesar de ser morts- els encarregats de recuperar-la. Es tracta d'una comèdia nostra -meridional- en homenatge a eixe humor seu: àcid, teatral i inesperat. Humor, apunts cinematogràfics i exquisida interpretació en aquesta comèdia de Teatro Meridional.

28 de març

“TEATRAM SESSION” (Espai obert de teatre).

20 hores , Entrada gratuïta
Per a celebrar el dia mundial del teatre (27 de març) muntem un espai obert de teatre per a totes les escoles d’interpretació, acadèmies, particulars, etc., actors novels de les Arts Escèniques (teatre, mim, dansa, circ...). Programadors, directors, productors i gent de l'escena professional valenciana avaluaran i voran les mostres, on cada intèrpret o col•lectiu disposarà d’un màxim de 10 minuts lliures dalt de l’escenari per a posar en escena el seu treball.

29 de març

Ornitorincs presenta “TERRA08”
18.30 h, 3 € Tots els públics.


Intèrprets: Maria Maroto, Paco Trenzano i Amparo Oltra
Creació i Direcció: Diego Braguinski, Javier Quintanilla i Pep Chiveli
Gaia és una xiqueta que ha de realitzar un treball escolar sobre la sostenibilitat i la conservació del planeta. En buscar informació a Internet, entra en el seu ordinador un estrany joc en què es veu obligada a participar: “Terra 08”. “Picot”, el seu ninot preferit, entra en el món virtual i es transforma en “Territ”, qui la guiarà a través del joc. Veiem que Gaia haurà de superar diversos nivells, amb l'objectiu de salvar la Terra dels “atacs” de l'home. Cada nivell es correspon amb una època determinada del futur o passat de la Terra, i en què descobrirem –amb Gaia- com es comporta l'home amb els altres homes i amb la natura.

Amb esta proposta la Regidoria de Cultura, Joventut i Promoció Lingüística vol demostrar la personalitat del Teatre valencià i oferir als veïns i les veïnes de Picassent un cap de setmana ple de cultura i teatre per a totes les edats i tots els públics.

Mirant cap a la formació
Un dels objectius de la Teatram Festival és fomentar la formació del Teatre valencià. Per això l’acte central del Festival serà el espai obert de teatre dirigit per a totes les escoles d’interpretació, acadèmies, particulars, etc., actors novells de les Arts Escèniques (teatre, mim, dansa, circ...). En este espectacle programadors, directors, productors i gent de l'escena professional valenciana avaluaran i voran les mostres, on cada intèrpret o col•lectiu disposarà d’un màxim de 10 minuts lliures dalt de l’escenari per a posar en escena el seu treball. El llistat de cercapromeses que estaran presents serà:

Observadors-cercapromeses:
Joan Carles Garés i Txema Cardeña (Arden Producciones)
Rosangeles Valls (Ananda Dansa)
Leo Garcia Aranda (Director Escola Superior Art Dramàtic)
Laura Marini (Professora Contemporani Conservatori Superior de dansa)
Jose Saiz (Saga Producciones)
Fabrizio Meschini (Coordinador de la Escola Escalante Centre Teatral)
Programadors del Circuit Valencia de teatre
Nacho Diago (Mag i actor)

Pilar Silla (Professora d'Interpretació Esad)
Pau Cordellat (Actor)
Inma Ruiz (Actriu)

Mireia Sobrevela (Actriu)
Victoria Fortes (Ballarina i professora dansa)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.