La brigada municipal neteja el llit del barranc Pascual per evitar inundacions quan arriben les pluges

0
54

Durant la segona quinzena d’agost, la brigada municipal d’obres i servicis treballa en el condicionament del barranc Pascual, netejant-lo de mala herba per a deixar net el llit en previsió que puga inundar-se quan arribe l’època de pluges. Paral·lelament, ha condicionat l’entorn com a zona d’oci per a la nit de paelles de les festes.
Una quadrilla de sis persones treballa en el llit del barranc Pascual al seu pas pel nucli urbà de Puçol. L’objectiu és desbrossar tot el llit, des de l’inici en el camí Fons fins a la rotonda situada en l’antiga carretera nacional 340, junt amb el polígon Camp Anníbal.

Al mateix temps, els treballadors de la brigada municipal d’obres i servicis estan netejant una àmplia zona situada a un costat i a l’altre del llit, prop de l’estació de Renfe: és el lloc on es cuinaran les paelles en una de les nits que més participació reunix habitualment durant les festes populars i patronals de setembre.

“Per a portar avant esta labor de neteja, que és imprescindible per a facilitar el pas de l’aigua i evitar inundacions en l’època de pluges que normalment comença a finals de setembre o a l’octubre, comptem amb les contractacions estiuenques de treballadors agrícoles en desocupació, el que coneixem com el personal del PAMER”, explica l’encarregat de la brigada, Manuel Reyes.

Les subvencions del Programa d’Actuacions per a la Millora de l’Ocupació Rural permetran este estiu contractar un total de 72 persones a través de l’Ajuntament de Puçol, 20 al juliol, 22 a l’agost, 19 amb contracte de dos mesos i, ja al setembre, seran altres 11 les que s’ocupen d’obres de condicionament de camins, barrancs i zones rurals de la població.

La neteja del barranc és l’últim projecte d’una actuació global que, des del mes de juliol ha permés a la brigada municipal realitzar el desbrossat i neteja del camí Llíria, el camí de La Costera, el camí Mallaeta, el polígon Mas de Mur, la pujada al Picaio, la zona de paellers de La Costera, el camí del Paratge Natural Municipal La Costera i una àmplia actuació en la platja.

“Concretament, en la platja hem treballat durant tot l’estiu en la neteja d’algues i altres elements molestos en l’arena, arreplega i manteniment de papereres, desbrossat i manteniment dels solars municipals situats en la zona i neteja quotidiana del passeig marítim”, apunta l’encarregat de la brigada. “És un treball que a vegades passa desapercebut, però a l’estiu és imprescindible una tasca més àmplia de manteniment, perquè també l’ús de la platja és molt major que durant els mesos d’hivern”, explica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.