La 15ª edició del Juliol Musical de El Puig acull la projecció-concert de ‘Nanuk, l’esquimal’ el dia 14

0
188

juliol musical el puigLa 15ª edició del Juliol Musical de El Puig arrancarà el proper 14 de juliol amb la projecció-concert del documental de 1922 Nanuk, l’esquimal a les escales del Monestir a partir de les 22.30 hores. Es tracta de la projecció d’una pel·lícula muda representativa dels inicis del cinema, acompanyada amb un concert en directe de música improvisada per a l’ocasió.

El concert es desenvoluparà mitjançant les tècniques i principis de la creació instantània, la improvisació i el free-jazz. “Una proposta altament encisadora i captivadora per a tots els públics”, aseguren els organitzadors.
Nanook of the North (també coneguda com a Nanuk, l’esquimal) és una pel·lícula muda de l’any 1922 escrita, dirigida i produïda per Robert J. Flaherty amb gent de l’ètnia esquimal altrament, i preferiblement, dits Inuit. Està rodada a l’àrtic del Canadà. La pel·lícula està considerada com el primer documental del cinema.

El documental segueix les vides d’un grup d’Inuit, encapçalat per Nanook, qui junt la seua família, mostra com ells viatgen, cerquen menjar i comercien al nord del Québec. Flaherty ens presenta a Nanook, la seua muller Nyla i el seu nadó, Cunayou, com a autèntics herois que s’enfronten a la duresa del territori, un indret on “cap altra raça” hi podria sobreviure.
Una ocasió única d’experimentar com era el cinema mut amb música en viu, i a més amb el gran documental, el primer de la història del cinema (1922), d’una bellesa encara no superada i la música de Josep Lluís Galiana (saxofons) i Avelino Saavedra (percussió, objectes i pedals d’efectes) en directe.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.