Jesús Raga pren finalment possessió del seu càrrec amb la intenció de continuar el projecte de Bosch

0
92
Bankia

El pròxim dissabte, 17 d’abril, Jesús Raga es convertirà en l’alcalde de Bonrepòs i Mirambell. Després de la defunció de l’alcaldessa, Vicenta Bosch, el desembre passat, Raga va ser triat per tal de dirigir el municipi encara que en aquell moment estava en convalescència.

+ El PSPV destaca el compromio de Raga, el primer alcalde tetrapléjico de España

Ara, el alcalde electe ja pot prendre possessió del seu càrrec i ho farà el dissabte 17 d’abril al ple del Consistori. Jesús Raga patix una severa lesió cervical, des que un accident el deixara tetraplègic. És un dels pocs regidors que existixen amb tanta minusvalidesa, i potser, l’únic alcalde amb una lesió cervical tan greu.

Però, fora de pensar en les seues limitacions pròpies com a tetraplègic, Raga s’enorgullix per comptar amb el suport de tot l’equip de Govern i dels veïns del poble. “Tots els meus companys m’animen, i he sentit el seu suport, i l’afecte de la gent”, comenta Raga. “On no arribe jo, tinc uns companys que m’ajuden i em complementen”.

Jesús Raga va entrar al 2003 a formar part de l’equip de Govern de Vicenta Bosch. Va començar directament al càrrec com a primer tinent d’alcalde, després que la pròpia alcaldessa li ho proposara. Des d’aquell moment s’ha convertit en pilar fonamental de la agrupació local socialista, i en la mà dreta de l’alcaldessa a tots els nivells, sense importar la seua discapacitat.

Ara, Raga hereta el càrrec de Vicenta Bosch, que va ser per a ell “com una mare política, a més d’una amiga”. “Tot el que sé sobre política ho he aprés d’ella i gràcies a ella”, subratlla el nou alcalde, que vol continuar el mateix camí, la política local que feia Vicenta, i completar els projectes que recull el programa municipal.

Entre d’altres, té preferència el camp de futbol, molts anys abandonat, i també està en marxa el nou ambulatori municipal, ubicat a l’edifici de l’antic Ajuntament. També s’ha de solucionar la situació de l’antic quarter militar, ara que el projecte de la depuradora de Carpesa ha sigut retirat, gràcies a la protesta de veïns i poblacions pròximes.

Com sempre, per a un poble com Bonrepòs i Mirambell, el que li preocupa al nou alcalde, és una de les coses per les que lluitava contínuament Vicenta Bosch. Aconseguir ajudes, subvencions, servicis i atencions per a un poble tan menut. Com ara, serien més metges, una ampliació del col•legi, i més accessibilitat al transport públic. Amb este repte, Jesús Raga, continuarà lluitant per millorar Bonrepòs i Mirambell i la vida dels seus habitants.

A l’acte de presa de possessió del càrrec del nou alcalde, estan convidades nombroses personalitats del món de la política. Entre ells, han confirmat l’assistència Ricardo Peralta, delegat del Govern; Jorge Alarte, secretari general del PSPV, Carmen Martínez, alcaldessa de Quart i secretaria general de la província de Valencia del PSPV, Josep Maria Àngel, alcalde de l’Eliana i secretari de política municipal del PSPV, Rafa Garcia, secretari provincial d’organització del PSPV, Joan Lerma, senador; Carmen Montón, portaveu d’Igualtat al Congrés. També acudiran a la cita els alcaldes d’Albuixech, Vinalesa, Puçol, Alfara del Patriarca i Burjassot.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here