Inquiet posa en marxa la seua secció més innovadora amb més de 200 universitaris

0
111

Fins al pròxim 29 d’octubre, els carrers de Picassent es convertiran, de nou, en el Hollywood de l’Horta. El festival de cinema en valencià Inquiet contarà de nou amb la seua secció ‘A Corre-cuita’, un concurs destinat als futurs directors de cine valencians que compta amb el patrocini de la Fundació Autor del grup SGAE i la Fundació Sambori, a més de la col•laboració de totes les universitats valencianes.

Els participants d’esta secció de l’Inquiet hauran de realitzar un curtmetratge, a partir d’un lema proposat per l’organització, durant els 15 dies que dure el concurs. El lema que hauran de seguir els participants enguany és ‘Pròxim destí…’. El ‘A Corre-cuita’ tan sols planteja dos condicions, que es rode a Picassent i que siga en valencià. Les obres realitzades passaran a formar part del festival i competiran per grans premis.

Rècord de participació

En la edició d’enguany més de 50 projectes optaran a aconseguir els guardons de les millors obres. Esta xifra suposa un rècord de participació, i l’organització estima que vora 200 persones passaran els pròxims dies per Picassent per a rodar les seues pel•lícules.

L’Inquiet repartirà tres premis entre els participants, el curtmetratge guanyador rebrà un premi de 1.000 euros i 40 hores d’assistència tècnica a les instal•lacions de la SGAE valorades en 4.000 euros. Per altra part, tant el guanyador com el segon i el tercer premi tindran la possibilitat de realitzar un curs de formació de la SGAE.

Este concurs pretén fomentar la creació d’audiovisuals en valencià, a més de ser un possible trampolí per a joves creadors que estan començant i no disposen dels mitjans necessaris per a dur a terme els seus projectes. Per este motiu el ‘A Corre-cuita’ prestarà més atenció a l’originalitat dels curts participants que a la qualitat tècnica d’estos, donant la possibilitat que es grave amb qualsevol tipus de suport des d’un telèfon mòbil fins una càmera professional.

Al novembre, l’Inquiet

La secció ‘A Corre-cuita’ és una més del festival de cine en valencià Inquiet que celebrarà la seua sisena edició a Picassent del 17 al 27 de novembre. L’Inquiet s’ha consagrat com l’únic festival de cine en valencià i, en cinc anys, multitud de directors, actors, actrius i productors han participat i format part d’este projecte, la principal meta del qual és aconseguir la divulgació i producció de cinema en valencià.

Per tant, la secció ‘A Corre-cuita’ es presenta com una secció de l’Inquiet que enguany compta amb més de 100 obres presentades entre llargmetratges, curtmetratges, documentals i videoclips.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.