Iniciativa anirà al Constitucional al no rebre informació sobre la possible perillositat de l’activitat de Payà

0
92
Bankia

Iniciativa per Mislata va presentar al darrer període parlamentari una sèrie de preguntes i peticions de documentació a traves del seu grup parlamentari a Les Corts que no varen ser ateses per la Mesa de la institució i que es fonamenten en la viabilitat de la periòdica concessió de llicències a la empresa de fabricació de paper de fumar Payà-Miralles al nucli urbà de Mislata. Aquest silenci ha portat al partit a presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.
La decisió es justifica per què Iniciativa entén que es vulnera el dret que com a grup parlamentari es té a l’accés a tota informació que es considera d’interès i transcendència pública tot i formar part de la legitima funció de control del govern, segons allò establert a l’article 41 de la LOTC en relació a l’article 53.2 de la Constitució Espanyola pel que fa als drets fonamentals i llibertats públiques.

Les preguntes i peticions de documentació realitzada eren d’interès públic sobre l’aplicació del ”reglament d’activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses” a Mislata, tot i considerant que afecta directament al medi ambient, la població del municipi i, per extensió, dels diners públics.

El rebuig d’oferir informació, segons la Mesa de Les Corts, és que “es tracta de persona física o jurídica sense transcendència en la comunitat”. Però, segons explica Iniciativa, “és fals ja que la demanda es realitza sobre uns abocaments tòxics i nocius per a la salut pública agreujat per la proximitat de centres escolars”.

“En cap cas es tracta d’iniciatives que s’interessen sobre interioritats d’una empresa, o dels seus beneficis, o el seu consell d’administració, qüestions que si podrien justificar la no admissió ja que entrarien en l’àmbit protegit de la persona jurídica. Per contra el que es demana és sobre els efectes adversos per a d’interès general i el medi ambient de l’actuació, possiblement irregular de la empresa Payà Miralles i que els poders públics han de vigilar vetllant per la salut pública i el compliment de la llei”, explica Iniciativa.

Atenent als fets, la formació mislatera, a través del seu grup parlamentari, ha considerat “irremeiable i oportuna” la presentació d’aquest recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per tal de presentar la demanada pertinent per restituir els drets vulnerats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here