Iniciativa alerta de què l’adscripció a Manises suposarà rebaixar la ràtio de llits hospitalaris per habitant

0
59
Bankia

Iniciativa per Mislata ha presentat al•legacions al canvi del mapa sanitari plantejat per la Conselleria que suposa l’adscripció de Mislata a la zona del nou hospital de Manises. Segons el seu parer, el canvi al nou departament de salut “solament comportarà deficiències en l’atenció sanitària ja que es passa d’un hospital de provada vàlua i reconeixement inclús a nivell internacional, com és la Fe, a un nou hospital que no sabem com funcionarà i que a més vindrà determinat per una gestió privada”.
En la seua denúncia, Iniciativa apunta que “a més s’obvia totalment la possibilitat d’accedir a l’antic hospital militar Vázquez Bernabé, molt més pròxim, i recentment cedit pel Ministeri de Defensa a la Conselleria de Sanitat i que paulatinament va perdent especialistes i pacients amb la perplexitat que per als mislaters-es causa aquest fet”.

Les al•legacions presentades es fonamenten, a més, en incompliments “flagrants” de la legislació pel que fa a la suposada garantia de l’assistència sanitària per part dels poders públics que ha de suposar -se la millor de les possibles i els criteris generals que delimitaran i definiran les àrees (factors geogràfics, socioeconòmics, demogràfics, laborals, epidemiològics, culturals, climatològics, i de dotació de vies i de mitjans de comunicació, així com de les instal•lacions sanitàries de l’àrea).

Iniciativa adverteix de què “no ha existit una informació pública dels suposats estudis que aconsellen aquesta nova zonificació privant els interessats a avaluar la proposta per afegir les suggeriments corresponents”.

“La proposta corresponent a l’àrea impedeix l’accés dels ciutadans afectats els serveis sanitaris públics en condicions d’equitat, en comptar amb una menor proporció d’equipaments, centres de salut, centres d’especialitats, hospital de referència, llits hospitalaris, etc. que l’àrea determinada per l’Hospital Universitari La Fe, el que representarà una clara insuficiència de les prestacions i serveis amb què comptarà la restructuració de la nova àrea”, apunten des d’Iniciativa.

Per a Iniciativa per Mislata, el canvi es justifica perquè “una població amb tarja sanitària superior a 46.000 habitants resulta una xifra molt sucosa per a les empreses Ribera Salud i Sanitats que gestionaran l’hospital de Manises i que passaran amb aquest adquisició dels 72 milions inicials a 94”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here