Igualtat llança una campanya per uns joguets no sexistes a Paterna

833

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna ha encetat una campanya per sensibilitzar les famílies paterneres per tal que regalen indistintament joguets atenent exclusivament als desitjos dels més menuts i menudes de la casa i no per imposicions socials que assignen el rol de xic o xica.

De fet, des de la Regidoria defensen que els xiquets i xiquetes comencen jugant per igual amb camions, bebés, cuinetes, blocs de construcció, pilotes o maquillatge de cos, independentment del seu gènere. Per a la regidora d’Igualtat, Carmen Gayà, la idea és, precisament, que continuen així. “Malauradament, quan les i els infants creixen van fent-se més sensibles als missatges sexistes del món adult pel bombardeig de la publicitat, els programes infantils i una societat que encara té massa marcats els rols de gènere”, ha declarat.

Hem de mostrar una actitud oberta a qualsevol opció, mostrar normalitat. A vegades només ens demanen els joguets “que els toca”, simplement perquè no han vist bé altres opcions. O perquè han interioritzat que no són coses que els corresponguen”, ha manifestat Gayà.

En la campanya, que consta d’un vídeo, cartells i pamflets explicatius, apareixen els joguets demanant ser regalats al gènere “contrari” al qual “normalment” se l’atribuïx. Així apareix una barbie manifestant les seues ganes de jugar també amb xics, un bebé que reclama la cura i estima dels menuts de sexe masculí o un nino de la construcció que reivindica el paper importantíssim de les xiques arquitectes.

En la campanya s’incideix en què, a l’hora de regalar, cal fixar-se en l’edat, però sobretot en les aficions de qui ho va a rebre i les portes que se li obriran amb el regal. També es recomana defugir dels colors que marquen el sexe, tant en els joguets com en la roba.

Ja sabem que el millor joguet és aquell que ajuda a desenvolupar la imaginació i la creativitat per a obrir la porta a un món de possibilitats per a explorar, conéixer-se i somiar. Estan aprenent tot sobre la vida. Ací van alguns consells perquè juguen i visquen en igualtat. No volem dir quins joguets comprar, però sí que donem pistes per a començar a pensar d’una altra forma sobre els joguets”, ha conclòs Gayà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.